Spring Wine & Spirits AB

Domaine Laroche släpper ett exklusivt parti Chablis Grand Cru Les Bouguerots 2014 – Sverige tilldelas 360 av 480 flaskor producerade!

18.4.2017 11:33 | Spring Wine & Spirits AB

Dela

Den 21.a april lanseras ett exklusivt parti om 360 flaskor av Chablis Grand Cru Les Bouguerots, från den prisade och erkände vinproducenten Domaine Laroche. Årgången 2014 kännetecknas av underbar struktur och balans trots det besvärliga vädret och har resulterat i läckra vita viner i Chablis med mycket bra lagringspotential. Domaine Laroche producerade endast 480 flaskor av Grand Cru Les Bouguerots 2014. Sverige tilldelas 360 flaskor som kommer att finnas i utvalda Systembolagsbutiker till ett hyllpris av 499 kr.

Vinproducenten Domaine Laroche personifierar Chablis ut i fingerspetsarna. De tilldelades bland annat IWSC-trofén för Frankrike: French Wine Producer of the Year 2014. Egendomen grundades år 1850 och i den traditionsbundna appellationen Chablis utmärker sig ärevördiga Domaine Laroche som en dynamisk och progressiv producent som var, för att ge ett exempel, först ut med skruvkapsyl för Chablis Premier Cru och Grand Cru. Domaine Laroche är en stor aktör i regionen och en som dessutom jobbar aktivt med hållbar utveckling och odling. De har nyligen fått en fransk certifiering för sitt hållbara arbete i vingårdarna. Den heter HVE (Haute Valeur Environnementale vilket kan översättas som High Environment Value). HVE sköts av franska jordbruksverket och tilldelas producenter som jobbar aktivt med hållbarhet i hela vingården från biodiversitet i vingården (t.ex. vilka buskar, plantor, grästyp som är bra för faunan), till ”water management” (t.ex. hur mycket, hur ofta och med hänsyn till grundvattennivåer), samt typ och kvantitet av gödsel. Chefsvinmakare är Gregory Viennois.

Domaine Laroche äger 0,31 hektar i Grand Cru Bouguerots (stavas också Bougros) vars totala areal är på 15,07 hektar. Bouguerots, med sitt västliga kuperade läge nära floden Serein, har en utmärkt exponering mot syd- sydväst med dags- och eftermiddagssol. Jordmånen är rik på kalksten med ett 15 cm tjockt lager av lera är avgörande för vätskebalansen i vingården.

Vinifieringsteknik

Hela druvklasar skördas manuellt och sorteras innan de pressas i en pneumatisk press. Den nypressade musten vilar sedan 12-14 timmar vid 12-15C i speciellt designade, breda ståltankar. Jäsningen sker i ekfat av franskt ursprung vid 17C och pågår 2 till 3 veckor. Därefter påbörjas den malolaktiska jäsningen följt av 5-månaders lagring på ekfat. Efter den slutgiltiga blenden lagras vinet ytterligare 7 månader på sin jästfällning i rostfria ståltankar innan försiktig filtrering och buteljering.

Vinet

Färg: Ljusgul.

Doft: Komplex, ursprungstypisk, läcker, elegant med aromatiska toner av vita blommor och citrus-frukter, flinta, och diskret fat.

Smak: Silkeslen, yppigt frisk och mångfacetterad smak med inslag av citroner, limeblommor, mandarin och en aning fat. Vinet har en underbar struktur med finstämda mineraltoner. Livfullt och friskt med djup och finess, Grand Cru Bouguerots sitter kvar… länge!

Passar till

Möt vinets elegans med sofistikerade rätter/råvaror. Avnjut med stekta pilgrimsmusslor med lime, gratinerad hummer eller langoustine, sole meunière, skaldjursrisotto, grillad havsabborre eller smörstekt piggvar, fasan eller gårdskyckling i gräddsås, lapin à la moutarde de Dijon (kanin i senapssås från Dijon). Vit tryffel och skogssvamp passar utmärkt till vinet likaså lättstekt foie gras. Avsluta måltiden med en krämig ost t ex Brillat-Savarin eller Saint-Marcellin.

Ursprung: Frankrike, Bourgogne, Chablis/AOP Chablis Grand Cru | Producent: Domaine Laroche | Druvor: Chardonnay 100%, | Alkoholhalt: 13% vol | Art.nr: 99130-01| Pris: 499 kr | Distribution Systembolaget: 360 flaskor, små parti i butik. Lanseringsdatum: 2017-04-21

För mer information, vänligen kontakta;

Elizabeth Pezon, produktchef på Spring Wine & Spirits, tel 076-819 26 15, elizabeth.pezon@springwine.se

Carina Tidén, marknadschef på Spring Wine & Spirits, tel 070-7993231, carina.tiden@springwine.se

www.springwine.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Chablis-producenten Domaine Laroche öppnar egen kräftpaviljong på Djurgårdsbrunns värdshus6.8.2017 21:06Pressmeddelande

Sensommar 2017. Du och dina vänner vill ha en kräftskiva men har varken tid, ork eller lokal. Dessutom har ni ett stort vinintresse och anser att kräftans sälta bäst matchar med friska och fräscha viner med uttalad syrlighet, gärna från Chablis. Titta då hit! Nu lanserar vinhuset Domaine Laroche sin egen kräftpaviljong på Djurgårdsbrunns Värdshus i Stockholm.

Trapiche Smoak Wood – sommarens smaksättare på grillen20.6.2017 13:25Pressmeddelande

Det grillas flitigt i de svenska hemmen under sommarhalvåret och många vill briljera med sina grillfärdigheter. En grillmetod som allt fler har upptäckt är att grilla med rökflis. Det fungerar både som smaksättare samtidigt som råvarorna både blir mörare och saftigare. Inför sommaren har det argentinska vinhuset Trapiche inlett ett samarbete med Lilla Rökeriet där de tagit fram ett rökflis - Trapiche Smoak Wood. Trapiche Smoak Wood lanseras 20 juni.

Den ljusrosa versionen av den ikoniska cavan Anna de Codorníu släpps nu i limiterad upplaga29.5.2017 09:58Pressmeddelande

Det spanska vinhuset Codorníu, även aktuell med ett samarbete med den svenska konstnärinnan Clara Hallencreutz, släpper inför sommaren 2017 ytterligare ett vin i limiterad design. Denna gång är det den ljusrosa cavan Anna de Codorníu Rosé Brut som får en ny lyxig kostym. Ett lyxigt bubblande inslag i sommarens rosémingel Snart är sommaren här vilket för många även innebär att det är rosévinspremiär. Anna de Codorníu Rosé Brut passar utmärkt att serveras både som en festlig aperitif och till somriga bufféer med till exempel löjromstoast och skagensnittar. Anna de Codorníu Rosé Brut har en mycket elegant och torr smak med en god balans mellan de fruktiga tonerna av röda bär – och de fräscha fruktsyrorna, samt bröd och mandel. Blenden består till 70 procent utav den prestigefyllda druvan Pinot Noir och resterande 30 procent av Chardonnay. Doften har tilltalande aromer av röda bär, som jordgubbar, körsbär och hallon, samt nötter, gröna äpplen och grapefrukt. Codorníus vinmakare rekommender

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum