A Non Smoking Generation

”Don´t be a follower” – uppmaningen som ska få unga att tänka efter innan de trycker på följ-knappen

Dela

26, november 2015. I den nya kampanjen "Don’t be a follower" vill A Non Smoking Generation få ungdomar att stå emot negativt grupptryck och gå sin egen väg genom att tänka efter en extra gång innan de trycker på följ-knappen, både på skolgården och på Instagram.

Att följa någon borde inte handla om att försöka passa in. För att skapa ett samtal om detta lanserar nu A Non Smoking Generation ”Don’t be a follower” - ett initiativ för att uppmana unga att våga vara sig själva, inte falla för negativa grupptryck och tänka efter en extra gång innan de följer någon. För negativa grupptryck skapar rädslor för att inte passa in, något som bland annat får unga att börja röka.

– Vi påverkas alla av bilder dagligen och ungdomar inte minst, i sociala medier, film och TV. Bilderna markerar både status, livsstil och identitet, vem man är eller kanske snarare vill vara? Vi vill hjälpa unga människor till kritisk granskning och att man tänker till på vad eller vem man följer. Att det är coolt och modigt att inte vara en follower. Samtidigt får de utrymme att föra sin egen talan och bli opinionsbildare mot rökning. På detta sätt öppnar vi upp för en dialog med ungdomar på deras villkor, säger Helen Stjerna, generalsekreterare på A Non Smoking Generation.

Nu uppmuntras både bloggare, kändisar och ungdomar som vågar stå emot rökningens grupptryck att dela löftet “don’t be a follower” och visa att de går sin egen väg. En av dem som står i spetsen för initiativet är skådespelaren och bloggaren Fanny Klefelt. Se mer på Instagram; @nonsmokingofficial.

För mer information
Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation, 0733-393644 

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomarsjälva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsatobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen En Rökfri Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

 

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum