Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Dop på påskdagen - en fornkristen tradition

Dela

Tillberga församling tar upp en fornkristen tradition och bjuder in till dop på påskdagen den 1 april kl 14-16. I de första församlingarna firade man att Jesus uppstått från de döda bland annat genom att döpa de som kommit nya i församlingen.

Dopet sker i Knektgården, Hökåsens kyrksal. Efter dopet blir det kaffe eller saft och tårta. Präst är Kerstin Almegård, kantor Kerstin W Jonsson och tårtan har husmor Elisabeth Berggren ordnat med.

- Anledningar till dop kan vara många, menar Kerstin Almegård. Kanske har man tänkt låta döpa sitt barn, men inte hunnit med det? Kanske vill tonåringen konfirmeras och inte är döpt? Kanske har han eller hon blivit tillfrågad om att bli fadder, och då måste man vara döpt? Kanske de andra i familjen är döpta? Kanske längtar man efter att bli berörd av Gud?

Kontakt:
Kerstin Almegård 021-40 38 56, kerstin.almegard@svenskakyrkan.se.

Nyckelord

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum