Enköpings kommun

Dopkläder under 200 år visas på Enköpings museum

Dela

Äntligen öppnar utställningen kring dopseder, dopkläder, dopgåvor och mer på Enköpings museum. Utställningen heter "Klenoder: Dopkläder under 200 år" och visas från 10 juni.

Under sommaren visas ett sextiotal dopklänningar och andra föremål, kopplade till denna tradition. Många fina bidrag har lämnats av privatpersoner och andra kommer ur Enköpings museums egen samling.

– Det har varit en lång process som egentligen var tänkt att avslutas med en utställning 2020. Men pandemin sköt upp det hela. Det är därför oerhört kul att de som lånar föremål fortfarande vill vara med. Föremålslånen har administrerats av oss på museet och Gunilla Edström, som varit drivande i projektet, säger Johan Linder, enhetschef på Enköpings museum och curator för utställningen.

Särskilt kan nämnas klänningar, kopplade till det välkända modehuset Worth, från Dr Westerlunds familj och Grönsöö slott. I utställningen får besökaren följa de senaste dryga 200 åren av traditioner genom de äldre plaggen och dopgåvor  från silversked till snuttedjur.

Utställningen visas 10 juni till 1 oktober.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum