Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Dörte Hansen kommer till bokmässan

Dela

Dörte Hansen är en av Tysklands mest omtyckta och bäst säljande författare. Hon är just nu dubbelt aktuell: nya boken Middagstimmen släpps på svenska i september och hon gör sitt första officiella författarbesök i Sverige i samband med bokmässan. Dörte Hansen är en av bokmässans speciellt inbjudna gäster och kommer att delta i två seminarier. Efter besöket i Göteborg kommer hon även att resa till Stockholm.

Dörte Hansen har inte hunnit skriva mer än två böcker, men är redan en av Tysklands mest omtyckta författare. Hennes debutbok Körsbärslandet blev en litterär sensation i Tyskland och 2015 års mest sålda bok. Även hennes andra bok, Middagstimmen, toppade försäljningslistorna och nu kommer den på svenska.

I samband med bokmässan gör Dörte Hansen sitt första författarbesök i Sverige. Under såväl lördagen som söndagen deltar hon i seminarier. Lördagens seminarium, ”När gammalt möter nytt”, handlar om vad som händer när modernitet krockar med tradition. Klicka här för mer info.

I söndagens seminarium, ”Landsbygd i förändring”, samtalar hon med Lars Mytting om ett liknande tema. Klicka här för mer info

Efter bokmässan besöker Dörte Hansen även Stockholm där hon bland annat deltar i ett samtal på Hedengrens bokhandel med litteraturkritikern Jan Christian Brandt. Klicka här för mer info

För komplett schema, intervju med Dörte Hansen eller läsex av Middagstimmen, kontakta Jiwar Roshan. Kontaktuppgifter finns här nedan.

 

Om Dörte Hansen

Dörte Hansen fick ett stort genombrott i hemlandet Tyskland med sin roman Körsbärslandet. Nu är hon aktuell med sin andra bok, Middagstimmen, som är en berättelse om hembygd och om hur vi människor formas av landskapet där vi växte upp.

Dörte Hansen föddes 1964 i Husum. Först i grundskolan upptäckte hon att det fanns andra språk i världen utöver plattyskan. Entusiasmen över detta faktum förde henne till studier i åtskilliga språk så som gäliska, finska och baskiska, och höll i sig ända fram till en doktorsexamen i lingvistik. Hon arbetade efter sina lingvistikstudier som redaktör på radiokanalen NDR (Norddeutscher Rundfunk) och skribent för radio och olika tidningar.

Middagstimmen har – precis som föregångaren Körsbärslandet – toppat försäljningslistorna och legat högt på topplistorna ända sedan den kom ut. Dörte Hansen räknas idag till en av de främsta och mest älskade författarna i Tyskland.

 

Om Middagstimmen

I sin kritikerrosade och älskade andra roman Middagstimmen tar Dörte Hansen ett modernt grepp om en gammal hembygd. Men boken handlar också om vårt sökande efter mening. Berättelsen skulle kunna utspela sig var som helst på landsbygden i västra Europa.

Det fanns en gång en tid då folk gick och la sig mitt på blanka dagen för att sova middag. Stunden kring middagsvilan var helig. Om försvinnandet av inte endast vilotimmen utan en hel by handlar Middagstimmen.

Ingwer Feddersen känner inte längre igen byn där han vuxit upp: ingen skola mer, inget bageri och ingen handelsbod. Inga storkar på kyrktaket, inga kor i hagarna och på fälten bara majs och vind. Som om en hel värld bara hade försvunnit. Men på värdshuset står fortfarande gamle Sönke Feddersen bakom sin bardisk, envis som ett flyttblock. Och Ingwer, hans grabb, som flyttade därifrån för länge sedan, återvänder äntligen till byn. Han har fortfarande något att ställa till rätta.

 

Sagt om Middagstimmen:

”Dörte Hansens nya roman är en litterär händelse. Hennes läsare kommer med rätta att bli överförtjusta.”  Spiegel Online

Middagstimmen: en litterär sensation!” ARD Druckfrisch

Middagstimmen är en behaglig, nöjsam, men också uppriktig bok /…/ Neue Zürcher Zeitung

”De som gillade Körsbärslandet kommer att älska Middagstimmen /…/ Süddeutsche Zeitung

”En ömsint, ironisk och genuin bok.” Aachener Nachrichten

Middagstimmen är mörkare än Körsbärslandet – och ännu bättre.” Literatur Spiegel

Hansen sprider ut orden på ett sådant sätt att hela hennes text vibrerar med rikedom samtidigt som det kryddar hennes träffsäkra formuleringar med vass humor.”  Stuttgarter Zeitung

 

 

Sagt om Körsbärslandet:

”Jag älskar allt med den här boken …” Malin Persson Giolito

”… boken är lättläst och underhållande, men rymmer också nog med mörker för att inte falla ned i feelgoodträsket: oläkbara flyktingtrauman, felaktiga livsval, sorg och tomhet.” Malte Persson, Expressen

”Vackert skrivet om flykten till landet.” Ingrid Bosseldal, Göteborgs-Posten

”Glöm Österlen! Nu är det Olland som gäller /…/ det är den bångstyriga blandningen av sorg och satir som gör Körsbärslandet så underbar.” Jenny Lindh, M-magasin

”Dörte Hansen har, med små medel, skriva fram en tredimensionell värld, befolkad av komplicerade och svårbegripliga personer som ändå verkar så helt verkliga och naturliga. Som folk är.” Maria Hamberg, Norrbottens-Kuriren

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se
Bokförlaget Nona
I den romerska mytologin finns en ödesgudinna vars uppgift är att spinna livets tråd. Hennes namn är Nona – ett passande namn på vårt förlag vars röda tråd är starka skildringar av fängslande livsöden. Vissa är sanna. Andra inte. De återges i såväl romaner som biografier och memoarer, men de är alla berättelser du bär med dig långt efter att boken är slut.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Formgivaren Oscar Kylberg debuterar som barnboksförfattare17.9.2019 07:45:00 CESTPressmeddelande

Formgivaren Oscar Kylberg är känd som ena halvan av designduon Bernadotte & Kylberg som han driver tillsammans med Carl Philip Bernadotte. Tillsammans har de vunnit flera prestigefyllda internationella priser för sin design. I september debuterar Oscar som barnboksförfattare med boken ”Walther & det magiska ordet”. En bok som Oscar både har illustrerat och skrivit. Berättelsen handlar om hans son Walther och är skapad i ett samarbete mellan far och son.

Han obducerade prinsessan Diana och terroroffer från 11 september29.8.2019 11:14:04 CESTPressmeddelande

Richard Shepherd avslöjar de dödas hemligheter. Han är en av världens främsta rättsläkare och tog hand om såväl prinsessan Diana som terroroffer från 11 september. Men ofta är det de mindre kända historierna som är de mest gåtfulla – ibland rent av bisarra. Varje obduktion är som en deckargåta. Richard Shepherds bok Onaturlig död är en fascinerande och känslomässigt gripande skildring om hans yrkesgärning och liv … bland de döda.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum