Umeå kommun

Dragonelev uttagen till Yrkes-SM

Dela
10–12 maj tävlar Alva Eriksson, elev på Dragonskolans frisörgymnasium, i Yrkes-SM i Växjö. Hon är en av sex uttagna elever från hela Sverige. – Det känns läskigt, spännande och samtidigt som en en-gång-i-livet-grej, säger Alva Eriksson.

På måndagskvällen går nattåget från Umeå till Växjö, väskan är packad och Eriksson är taggad och peppad inför kommande dagars tävlingar. Sedan hon fick beskedet om att hon är en av sex tävlande har förberedelserna varit det enda fokuset.
– Jag har varit här på skolan all ledig tid, jag går såklart inför att vinna, tas man ut till något sådant här vore det dumt att inte gå in för att vinna, säger Alva.

På tisdag eftermiddag kliver Eriksson upp på scenen för den första deltävlingen - herrklippning med skägg. Mer än så vet hon inte, först 15 minuter innan tävlingen börjar visas en bild och sedan är uppdraget att leverera en klippning enligt bilden. De tre andra momenten i tävlingen handlar om håruppsättning av långt hår, damklippning samt inklippning av löshår.

Alva Eriksson är den första eleven på Dragonskolans frisörgymnasium som tagits ut att tävla i Yrkes-SM.

Mer information:
Eventuella intervjuer med Alva Eriksson och Tina Hagfors kan göras under måndag 9 maj. Kontakt: Tina Hagfors, lärare 070-326 78 01

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Inbjudan till pressvisning av utställning: Mia Rogersdotter Gran I tidens løp29.5.2023 09:26:47 CEST | Pressinbjudan

2021 hittar Mia Rogersdotter Gran en anteckningsbok från 2014 med noteringen: ”Jag drömde att jag var Hanna Resvoll Holmsen”. Drömmen minns hon inte längre, men anteckningen skulle bli ingången till utställningen I tidens løp. 3 juni - 24 september 2023, Umeå konsthall. Pressvisning hålls torsdag den 1/6, klockan 10:30 i Umeå konsthall, plan 3 i Väven. Varmt välkomna!

Biblioteken är bra för språkutveckling och läslust28.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under årets fyra första månader har Umeås folkbibliotek haft närapå 400 000 fysiska besök, en ökning med 15,4 % jämfört med 2022. Ersbodabiblioteket stängde tillfälligt, vilket dämpade ökningen något. Men besöksantalet tycks fortsätta att gå upp och har uppnått siffror som före pandemin för fyra av närbiblioteken, Grubbe, Mariehem, Teg och Umedalen. Stadsbiblioteket har en ökning med 22,7 % under perioden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum