Umeå kommun

Dragonelever bjuder in politiker för samtal kring skolan och pandemin

Dela

Fredag 19 mars kl.10-11 har Peter Vigren (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden en digital träff med Dragonskolans elever. Samtalet är initierat av eleverna själva och kommer att handla om pandemin.

Eleverna har som så många andra upplevt olika rekommendationer och riktlinjer under det senaste året som påverkat både deras vardag och studier. Nu ges de möjlighet att ställa frågor gällande Covid-19 till Peter Vigren i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Samtalet kommer att handla om hur skolarbetet har fungerat och hur det kommer att se ut framöver.

Dialogen är en del i skolans arbete med elevdemokrati där målsättningen är att, när det är möjligt, tillgodose elevernas önskemål och förslag på förändringar och aktiviteter.

Det finns möjlighet för media att delta som åhörare under mötet, observera att det är eleverna som ställer frågorna under mötet. Frågor från media tas med berörda efter mötet.
För att delta anmäl er till: info.dragonskolan@umea.se. Uppge den mejladress som ska motta länk till mötet.

För mer information kontakta:
Peter Vigren (S)
Ordförande, gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden
070-549 46 99
peter.vigren@umea.se

Henrik Bolin
Rektor, Dragonskolan
070-508 39 68
henrik.bolin@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum