Umeå kommun

Dragonrektor är ”Årets digitaliseringsledare”

Dela

Jennifer Hedström, rektor på Dragonskolan, har vunnit pris som ”Årets digitaliseringsledare” på Skolledargalan som hölls på Nalen i Stockholm 28 juni. - Väldigt roligt och oväntat, säger Jennifer Hedström som befinner sig på semester och därför inte kunde delta på galan.

Hon får priset för arbetet med iMitten.se som är en modell för kollegialt utvecklingsarbete, där drivkraften kommer från lärarna i nära samspel med skolledning och IT-pedagog. En pedagogiskt driven kollegial modell där digital kompetens utvecklas på alla nivåer.

Priset tilldelas en skolledare som drivit igenom ett digitaliseringsprojekt som främjar enskilda skolors eller förskolors utveckling på ett innovativt och transformativt sätt med pedagogiska vinster för rektorer, lärare och/eller elever. Priset premierar en ledare som tagit utgångspunkt i verksamhetens behov, påvisat effektivisering, skalbarhet och en systematisk uppföljning över tid.

Skolledargalan är en återkommande gala för skolledare med fyra priskategorier där framgångsrika skolledare från hela landet hyllas. Årets prisvärdar är ATEA, Lärarförbundet Skolledare, Lärarstiftelsen, Försvarsmakten och Prinsparets Stiftelse.

Mer information:
Sten Persson (som var på plats och tog emot priset)
Samordnare Utbildning - Näringsliv
076-147 80 87
sten.persson@umea.se

Niclas Lind
IT-pedagog, Dragonskolan
070-833 62 79
niclas.lind@umea.se

Jennifer Hedström
Rektor, Dragonskolan
070-567 26 06
jennifer.hedstrom@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Välkommen till Umeå Live 400 år, 13–14 juli8.7.2022 15:45:41 CEST | Pressmeddelande

När Umeå Live 400 år tar över Skeppsbron och Rådhustorget under två dagar i juli är det en line-up med kända och efterlängtade artister. Onsdag 13 juli presenterar Umeå live 400 år Lisa Miskovsky med band samt Sahara Hotnights. Kvällen därpå, torsdag 14 juli, står Fricky, Cleo och Broder John på Skeppsbrons scen. Dagarna är därtill fyllda med aktiviteter på Rådhustorget. Hela festivalen är gratis och medier är förstås varmt välkomna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum