Umeå kommun

Dragonskolan byggs ut med nya ljusa lokaler

Dela

Umeå kommuns befolkning växer och antalet 16–18-åringar förväntas öka med drygt tusen personer fram till år 2031. Det gör att kommunens fyra gymnasieskolor inte räcker till. Under våren påbörjas därför arbetet med att bygga ut Dragonskolan så att fler elever kan ha undervisning på skolan.

Utbyggnaden av Dragonskolan. Illustration av LINK Arkitektur.
Utbyggnaden av Dragonskolan. Illustration av LINK Arkitektur.

– Dragonskolan byggs ut för att rymma ytterligare drygt 200 elever. Vi har redan börjat bygga ut skolrestaurangen så att fler elever ryms där, säger Patrik Lindqvist, byggprojektledare Umeå kommun.

Skolan får nya ljusa lokaler med tio nya klassrum, grupprum och arbetsplatser för lärare vid entré Norr. Utbyggnaden blir i samma stil som skolan men med flera glaspartier i fasaden som ger mycket ljusinsläpp.

– Vi ser verkligen fram emot att få fler lokaler, speciellt stora och fina klassrum. Det blir ett lyft för hela skolan, säger Mats Spolander, rektor på Dragonskolan.

Upphandling pågår just nu och planen är att utbyggnaden ska påbörjas under våren 2023 och börja användas under hösten år 2024. För att möta behovet av fler gymnasieplatser byggs även Maja Beskowgymnasiet ut och Vasaskolan byggs om till en gymnasieskola.

För mer information kontakta:

Patrik Lindqvist
byggprojektledare
Fastighet Umeå kommun
070-323 17 17
patrik.lindqvist@umea.se

Mats Spolander
rektor
Dragonskolan
072-211 24 91
mats.spolander@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Utbyggnaden av Dragonskolan. Illustration av LINK Arkitektur.
Utbyggnaden av Dragonskolan. Illustration av LINK Arkitektur.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum