Umeå kommun

Dragonskolan fixar dubbla filer och rondeller för att bromsa smittan

Dela

Skolledningen på Dragonskolan har beslutat att införa dubbelfiligt och rondeller i form av golvdekaler i delar av skolans lokaler. Dekalerna kommer att monteras i Mitten, Södra gatan och anslutande korridorer. Åtgärden görs för att hjälpa till att bromsa spridningen av Covid-19.

Dragonskolan är länets, och en av landets, största gymnasieskolor. Här rör sig vanligtvis tusentals elever, lärare och annan personal varje dag. Även nu under pandemin är det periodvis mycket folk i lokalerna. Förutom att följa alla restriktioner från Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten går skolan nu alltså ett steg till och märker upp delar av golvet på skolan. 
– Men den volym elever vi har känns det viktigt att vi gör det vi kan för att bidra till att bromsa smittan. Det här blir en extra påminnelse till alla som rör sig i våra lokaler om att hålla avstånd säger Henrik Bolin, rektor på Dragonskolan.

Montering under sportlovet
Montering sker torsdag 11 mars och det finns möjlighet för media att vara med. Media som vill delta är välkomna till skolan kl.11.00.
Obs! Kräver anmälan till info.dragonskolan@umea.se

För mer information kontakta:
Henrik Bolin
Rektor, Dragonskolan
070-508 39 68
henrik.bolin@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Rese- och kulturstipendium till Yuliya Antonova, Nathalie Lidqvist, Emelie Boman och Anna Brodin22.4.2021 09:05:08 CEST | Pressmeddelande

Varje år delar kulturnämnden ut rese- och kulturstipendier inom bildkonst, teater, dans, film, foto, musik och litteratur. Vanligtvis delas två stipendier ut, men för 2021 beslutade kulturnämnden att utöka till fyra stipendiater. Enskilda kulturarbetare och utövare har drabbats särskilt hårt av pandemin, då möjligheterna att verka inom deras respektive fält har begränsats och försvårats. Därför omfördelas 30 000 kronor ur budgeten för utvecklingsstöd för kulturverksamhet till ytterligare två rese- och kulturstipendier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum