Umeå kommun

Dragonskolan startar eget idrottsgymnasium

Dela

För att möta det stora intresset av att kombinera gymnasiestudier med idrott kommer Dragonskolan inför hösten 2021 erbjuda fyra program inom LIU (lokal idrottsutbildning); Barn- och fritid, Ekonomi, Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Elever som söker till något av dessa program kommer att kunna kombinera sin idrott med studier inom ramen för Dragonskolans idrottsgymnasium. Detta ger förutsättning för eleven att under hela gymnasietiden kombinera studier med schemalagd tid för att utvecklas inom sin idrott.
– Att samla elever med idrottsinriktning i egna klasser möjliggör även en bättre schemaläggning och ger förutsättning för att skapa en tydlig idrottsprofil, säger Pontus Clarin, områdeschef för gymnasieskolan.

Alla idrotter kan bli aktuella
Dragonskolans idrottsgymnasium erbjuder möjlighet att under alla tre år få utöva din idrott som individuellt val. Idrott som individuellt val kallas även för LIU (lokal idrottsutbildning).
– Vi erbjuder ett individuellt upplägg utifrån individ och idrott. I större idrotter har vi egna tränare. Om du istället utövar en individuell idrott eller om vi inte har tränare inom din idrott, tar vi kontakt med din förening/tränare för att lägga upp en gemensam plan för din utveckling, säger Jennifer Hedström, rektor på Dragonskolan.
– Det handlar såklart om möjlighet till utövande av din idrott under skoltid, men också andra viktiga delar för ett hållbart idrottsliv som exempelvis rehab, kost, idrottspsykologi och återhämtning. Alla idrotter kan bli aktuella om intresse finns och det är möjligt att genomföra, påpekar Jennifer.

Samma utbildning
På de aktuella programmen erbjuds Dragonskolans idrottsgymnasium på en inriktning vardera; Fritid och hälsa med yrkesutgång Personlig tränare, Juridik, Naturvetenskap samt Beteendevetenskap.
– Om du väljer att läsa din utbildning inom Dragonskolans idrottsgymnasium kommer du genom individuella valet att fördjupa dig inom din idrott under tre års tid. Du kommer att gå i samma klass som andra som också värderar sin idrott högt och vill kombinera idrott och studier, säger Jennifer Hedström.

För mer information kontakta:
Jennifer Hedström
Rektor, Dragonskolan
jennifer.hedstrom@umea.se
070-567 26 06

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum