Umeå kommun

Dragonskolan tackar lokala restauranger för praktik under pandemin

Dela

En gång per termin kallar Dragonskolan till branschmöte för de restauranger som skolans lärlingsutbildning samarbetar med. Torsdag 15 april kl. 15.00 är det dags för årets möte som arrangeras på restaurang Harriets. I år vill skolan tacka lite extra för att de lokala restaurangerna trots pandemin har låtit eleverna vara kvar på sina praktikplatser.

– Vi upplever att det finns en genuin vilja att hjälpa till och en stor förståelse för skolans och elevernas behov, säger Patrik Henriksson, rektor för lärlingsutbildningen på Dragonskolan.
Syftet med mötet är också att mer allmänt prata om året som gått och året som kommer och hur branschen och skolan kan samarbeta för att få fler sökande till Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Media är välkomna att delta på mötet. Det kommer även att vara möjligt att besöka någon eller några av restaurangerna för att träffa skolans elever.
Tid: Torsdag 15 april kl.15.00.
Plats: Restaurang Harriets. 

För mer information kontakta:
Lars Filén
Lärare, Lärlingsutbildningen Restaurang och livsmedel
070-234 98 42
lars.filen@umea.se

Michael Milton
Lärare, Lärlingsutbildningen Restaurang och livsmedel
070-646 38 14
michael.milton@umea.se

Patrik Henriksson
Rektor, Lärlingsutbildningen, Dragonskolan
070-885 52 48
patrik.henriksson@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

”Studiegård” på Dragonskolan ska stötta efter distansstudier4.5.2021 09:06:12 CEST | Pressmeddelande

Under pandemin har gymnasieeleverna tvingats ta ansvar för sina studier på ett helt annat sätt än vad som är normalt. På Dragonskolan arrangeras därför nu en ”studie-gård” för alla elever under varje dag fram till sommaren. – Vi har upprätthållit en god kvalitet på undervisningen genom hela pandemin, men det går inte att sticka under stol med att närundervisning slår all form av distansundervisning, säger Henrik Bolin, samordningsrektor på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum