Dramaten

Dramaten delar värdskapet för europeisk digital teaterfestival

Dela

Den 20 januari inleds en fjorton dagar lång europeisk digital festival där flera engelsktextade teaterföreställningar publiceras dagligen. Hela festivalprogrammet släpps den 5 januari och finns då tillgängligt på Dramatens hemsida. – I en värld med närmast helt stängda gränser och med en konstform som blöder av att inte få möta sin publik känns det oerhört viktigt att ändå upprätthålla samarbeten med kollegor på den internationella arenan, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

Bild: Stefan Marx.
Bild: Stefan Marx.

Festivalen är ett samarbete mellan Thalia Theater i Hamburg, Dramaten och det europeiska teaternätverket mitos21. Den är inte bara en fortsättning på Dramatens internationella teaterprojekt från i våras, Stories from Europe, utan också Thalia Theaters tolfte årliga kulturfestival Lessingtage.

Den officiella benämningen på den gemensamma satsningen är Lessingtage 2021 Digital: Stories from Europe. A platform of the mitos21 theatre network.

– Filmad teater är endast ett substitut för konstformen men via denna festival vill vi ändå hjälpas åt att sprida varandras arbeten och hoppas kunna erbjuda den hemmasittande publiken ett brett utbud av föreställningar från några av Europas främsta teaterhus.

Ett tjugotal europeiska teaterföreställningar finns tillgängliga för en internationell publik på Dramatens och Thalia Theaters hemsidor mellan den 20 januari och 3 februari.

Deltagande teatrar: Thalia Theater/Hamburg, Théâtre de l'Odéon/Paris, Toneelhuis/Antwerpen, Berliner Ensemble/Berlin, Teatro Stabile di Torino/Turin, Düsseldorfer Schauspielhaus/Düsseldorf, The State Theatre of Nations/Moskva, Deutsches Theater/Berlin, Teatre Lliure/Barcelona, Toneelgroep/Amsterdam och Katona József Theater/Budapest.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Stefan Marx.
Bild: Stefan Marx.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum