Dramaten

Dramaten och Järvaveckan för ett levande kulturliv och hållbart samhälle

Dela

Unga Dramaten kommer till Spånga IP och Järvaveckan för att framföra monologer i den direktsända tv-kanalen Järvaveckan Live. På Dramatens egen scen visas två föreställningar av Den omättliga vägen för Järvaveckans gäster den 2 och 3 juni, och den 5 juni framträder Tensta Gospel Choir i samband med filmvisning av den Guldbaggenominerade dokumentären KÖREN - En film om Tensta Gospel Choir.

Joel Valois, Christopher Lehmann, Kayo Shekoni, John Alexander Eriksson, Binyam Haile. Foto: Banfa Jawla.
Joel Valois, Christopher Lehmann, Kayo Shekoni, John Alexander Eriksson, Binyam Haile. Foto: Banfa Jawla.

–Järvaveckan har alltid varit en öppen mötesplats för människor från olika bakgrunder. Kultur är en ständigt kommenterande, reflekterande tolkning och spegling av vårt samhälle. Dramatens arbete rimmar därför väldigt bra med Järvaveckans syfte som går ut på att engagera fler människor till politiska samtal. Jag hoppas även att Dramaten kan nå en ny publik genom samarbetet, säger Ahmed Abdirahman från The Global Village.

Under Järvaveckan kommer skådespelarna Siham Shurafa, Johan Holmberg, Gunnel Fred och Thérèse Brunnander att framföra monologer, skrivna av mellanstadieelever från bland annat Kvarnbyskolan i Rinkeby. Monologerna framförs i den direktsända tv-kanalen Järvaveckan Live.

På plats på Dramaten ges två föreställningar av Den omättliga vägen av Ben Okri, i regi av Josette Mingo-Bushell, för Järvaveckans gäster. Den 5 juni framträder även Tensta Gospel Choir på Dramatens stora scen. I samband med framträdandet visas den nya dokumentärfilmen Kören - En film om Tensta Gospel Choir. I denna Guldbaggenominerade film, producerad av Mantaray Film, följer regissören Amanda Pesikan kören på en avgörande resa till Chicago, gospelns hemstad.

–Teater handlar om möten med människor. När vi nu är med på Järvaveckan hittar vi en ny scen för att möta och beröra publiken och det är vi jätteglada för, säger Åsa Peterson, tf. kommunikationschef på Dramaten.

Järvaveckan är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som startade 2016 som ett initiativ med syfte till att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter och företagsledare. Efter fjolårets digitala version tar nu Järvaveckan återigen plats på Spånga IP den 1–5 juni och blir en hybrid av fysisk och digital närvaro med temat ”Valet är ditt”. Öppettider för allmänheten är kl. 11.00 – 20.00 och är kostnadsfritt. Läs mer här!

Dramatens föreställningar är kostnadsfria och bokas via Järvaveckans kanaler. 

Kontakt:

Ahmed Abdirahman, VD och grundare för Järvaveckan, ahmed.abdirahman@theglobalvillage.se

Lena Törner, pressansvarig Dramaten, lena.torner@dramaten.se

Cedwin Sandanam, körledare för Tensta Gospel Choir, cedwin@tenstagospel.se

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.KÖREN - En film om Tensta Gospel Choir (trailer)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Joel Valois, Christopher Lehmann, Kayo Shekoni, John Alexander Eriksson, Binyam Haile. Foto: Banfa Jawla.
Joel Valois, Christopher Lehmann, Kayo Shekoni, John Alexander Eriksson, Binyam Haile. Foto: Banfa Jawla.
Ladda ned bild
Unga Dramaten läser monologer. Foto: Jacob Bengtsson.
Unga Dramaten läser monologer. Foto: Jacob Bengtsson.
Ladda ned bild
Kören - - En film om Tensta Gospel Choir.  Foto: Ellinor Hallin.
Kören - - En film om Tensta Gospel Choir. Foto: Ellinor Hallin.
Ladda ned bild
Tensta Gospel Choir. Pressbild.
Tensta Gospel Choir. Pressbild.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Vd är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum