Dramaten

Dramaten och Rönnells Antikvariat i samarbete

Dela

Dramaten och Rönnells Antikvariat samarbetar och arrangerar två fördjupande samtal – om Kjell Espmark och kulturmannen som myt och människa och om Hjalmar Söderberg. På Rönnells Antikvariat den 24 oktober och 14 november. Samtalen spelas in och sänds senare som poddar i Dramatenpodden.

Kjell Espmark. Foto: Kato Lein
Kjell Espmark. Foto: Kato Lein

Om Kjell Espmark och kulturmannen som myt och människa
En läsning ur akademiledamoten och författaren Kjell Espmarks pjäs Rosencrantz mot Guildenstern, vilken gestaltar ett möte mellan Olof Lagercrantz och Lars Gyllensten. Efterföljande samtal om mansrollen, genikult, skrivande och strukturer.
Medverkande: Kjell Espmark, författare, Ulrika Milles, kritiker och författare, Andreas T Olsson, skådespelare, dramatiker, författare, Tobias Theorell, regissör och skådespelare.
Samtalsledare: Anneli Dufva, dramaturg och redaktör på Dramaten.

I samarbete med Norstedts Förlag och Rönnells Antikvariat.

Den 24 oktober
 kl.19.30, Rönnells Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32.

Om Hjalmar Söderberg
I år är det 150 år sedan Hjalmar Söderbergs födelse, och med anledning av detta hålls nu ett samtal om dramatikern Söderberg och vad han betytt för vår syn på mannen, livet och kärleken.
Medverkande: Jesper Högström, som skrivit biografin ”Lusten och ensamheten” över Hjalmar Söderberg, samt dramatikerna Marianne Goldmann och Gunilla Boëthius. Läsning ur Gunilla Boëthius och Marianne Goldmanns pågående pjäsarbete ”Hjalmar” av skådespelarna Erik Ehn och Nina Fex.
Samtalsledare: Anneli Dufva, dramaturg och redaktör på Dramaten.

I samarbete med Rönnells Antikvariat.
Om Hjalmar Söderberg, den 14 november, kl. 19.30, Rönnells Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32.

Om Dramatenpodden
Dramatenpodden presenterar scensamtal och intervjuer med skådespelare, regissörer och andra verksamma på teatern och kulturvärlden. Det handlar om konstens mening och vardag, om stora tankar och praktiskt slit. Bland poddar som finns att lyssna till kan nämnas; ett samtal om dramatikern Jon Fosses författarskap, om häxjakter, tre samtal om kvinnan på scenen och om att regissera Lars Norén. Dramatenpodden finns där poddar finns, programansvarig är Anneli Dufva.
Lyssna här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kjell Espmark. Foto: Kato Lein
Kjell Espmark. Foto: Kato Lein
Ladda ned bild
Anneli Dufva.Foto: Jacob Bengtsson
Anneli Dufva.Foto: Jacob Bengtsson
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Stockholms Kvinnohistoriska och Dramaten inleder samarbete4.11.2019 09:09:57 CETPressmeddelande

Dramaten och det ambulerande museet Stockholms Kvinnohistoriska inleder ett samarbete och startar med ett samtal om Antikens kvinnor. Medverkar gör Ida Österberg, docent i Antikens kultur och samhällsliv, Denis Searby, professor i antik grekiska och Nadja Weiss och Ingela Olsson från Dramatens ensemble. Samtalet äger rum på Lilla scenen den 6 november, efter föreställningen Ifigenia i Aulis.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum