Dramaten

Dramaten öppnar matscen

Dela

Restaurangen i Dramatens tidigare biljettkassa blir en återkommande matscen där gästande kockar under en begränsad period sätter upp olika matuppsättningar. Först ut blir kinakrogen ShanghaiThirty @Neondämon med livejazz flera gånger i veckan . Premiär på fredag den 28 oktober.

I samband med den internationella Bergmanfestivalen i slutet av sommaren återuppstod restaurangen i Dramatens bottenvåning som Ingmar Bergman stängde för 54 år sedan. Det nya namnet på pop-up-restaurangen blev Neondämon , inspirerad av den stora neonskylt med Ingmar Bergmans dämonsignatur som lyste på fasaden under festivalen. 

Neondämon blev en sådan framgång att den nu återuppstår i form av en matscen där olika matuppsättningar kommer att spela under begränsande perioder. För regin står, precis som under Bergmanfestivalen, Anna Högkil och Markus Ahlm tillika Lilla Anna & Långa Farbrorn .  

Neondämonscenen kommer att ge plats för gästspelande kockar och teman och samtidigt genom inredningen lyfta fram de rika kulturskatter som finns dolda i Dramatens rekvisitaförråd. Ibland kommer ”uppsättningarna” att vara naturliga förlängningar av det som sker på Dramatens övriga scener och andra gånger helt fristående kulinariska ”uppsättningar”. 

Först ut är kinakrogen ShanghaiThirty @Neondämon . Det blir en resa i tiden till 1930-talets Shanghai - en tid då opiumdimman låg tät och staden var en kulinarisk smältdegel där öst mötte väst. Här kommer gästerna att kunna njuta av bland annat crispy duck, hot pots och dim sum inramat i en jazzklubb med livemusik flera kvällar i veckan.   
Öppettider: tisdag till söndag från 17:00 

Läs mer och boka bord på: www.neondamon.se

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 


Markus Ahlm 
Markus.ahlm@colony.se 
0734-200631

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum