Dramaten

Dramaten öppnar matscen

Dela

Restaurangen i Dramatens tidigare biljettkassa blir en återkommande matscen där gästande kockar under en begränsad period sätter upp olika matuppsättningar. Först ut blir kinakrogen ShanghaiThirty @Neondämon med livejazz flera gånger i veckan . Premiär på fredag den 28 oktober.

I samband med den internationella Bergmanfestivalen i slutet av sommaren återuppstod restaurangen i Dramatens bottenvåning som Ingmar Bergman stängde för 54 år sedan. Det nya namnet på pop-up-restaurangen blev Neondämon , inspirerad av den stora neonskylt med Ingmar Bergmans dämonsignatur som lyste på fasaden under festivalen. 

Neondämon blev en sådan framgång att den nu återuppstår i form av en matscen där olika matuppsättningar kommer att spela under begränsande perioder. För regin står, precis som under Bergmanfestivalen, Anna Högkil och Markus Ahlm tillika Lilla Anna & Långa Farbrorn .  

Neondämonscenen kommer att ge plats för gästspelande kockar och teman och samtidigt genom inredningen lyfta fram de rika kulturskatter som finns dolda i Dramatens rekvisitaförråd. Ibland kommer ”uppsättningarna” att vara naturliga förlängningar av det som sker på Dramatens övriga scener och andra gånger helt fristående kulinariska ”uppsättningar”. 

Först ut är kinakrogen ShanghaiThirty @Neondämon . Det blir en resa i tiden till 1930-talets Shanghai - en tid då opiumdimman låg tät och staden var en kulinarisk smältdegel där öst mötte väst. Här kommer gästerna att kunna njuta av bland annat crispy duck, hot pots och dim sum inramat i en jazzklubb med livemusik flera kvällar i veckan.   
Öppettider: tisdag till söndag från 17:00 

Läs mer och boka bord på: www.neondamon.se

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 


Markus Ahlm 
Markus.ahlm@colony.se 
0734-200631

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum