Dramaten

Dramaten öppnar matscen

Dela

Restaurangen i Dramatens tidigare biljettkassa blir en återkommande matscen där gästande kockar under en begränsad period sätter upp olika matuppsättningar. Först ut blir kinakrogen ShanghaiThirty @Neondämon med livejazz flera gånger i veckan . Premiär på fredag den 28 oktober.

I samband med den internationella Bergmanfestivalen i slutet av sommaren återuppstod restaurangen i Dramatens bottenvåning som Ingmar Bergman stängde för 54 år sedan. Det nya namnet på pop-up-restaurangen blev Neondämon , inspirerad av den stora neonskylt med Ingmar Bergmans dämonsignatur som lyste på fasaden under festivalen. 

Neondämon blev en sådan framgång att den nu återuppstår i form av en matscen där olika matuppsättningar kommer att spela under begränsande perioder. För regin står, precis som under Bergmanfestivalen, Anna Högkil och Markus Ahlm tillika Lilla Anna & Långa Farbrorn .  

Neondämonscenen kommer att ge plats för gästspelande kockar och teman och samtidigt genom inredningen lyfta fram de rika kulturskatter som finns dolda i Dramatens rekvisitaförråd. Ibland kommer ”uppsättningarna” att vara naturliga förlängningar av det som sker på Dramatens övriga scener och andra gånger helt fristående kulinariska ”uppsättningar”. 

Först ut är kinakrogen ShanghaiThirty @Neondämon . Det blir en resa i tiden till 1930-talets Shanghai - en tid då opiumdimman låg tät och staden var en kulinarisk smältdegel där öst mötte väst. Här kommer gästerna att kunna njuta av bland annat crispy duck, hot pots och dim sum inramat i en jazzklubb med livemusik flera kvällar i veckan.   
Öppettider: tisdag till söndag från 17:00 

Läs mer och boka bord på: www.neondamon.se

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 


Markus Ahlm 
Markus.ahlm@colony.se 
0734-200631

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum