Huddinge kommun - politik

Drevvikenpartiet: Kommundelning är enda garanten för utveckling i östra Huddinge

Dela

Före valet vill alla partier ha utveckling i östra Huddinge men efter valet är det bara Drevvikenpartiet som fortsätter att bry sig. För att få en långsiktig satsning på Skogås, Trångsund, Länna och Vidja anser Drevvikenpartiet att en egen kommun är den bästa lösningen

Syntolkning: Affischer uppsatta i Trångsunds centrum. Bild: Lasse Reuterberg
Syntolkning: Affischer uppsatta i Trångsunds centrum. Bild: Lasse Reuterberg

Drevvikenpartiet har drivit frågan om kommundelning sedan starten 1998. Innan des, redan på 1970-talet motionerade Centerpartiet i Huddinge om en kommundelning. De drev sedan frågan i första folkomröstningen som genomfördes 1999 och där majoriteten röstade för en delning. Så sent som i förra valet ansåg Centern att en kommundelning är ett mycket bra förslag.

Nu ser vi på Centerns affischer att de gjort en kovändning och inte längre står för den inställningen. Det måste kännas tungt för många av deras väljare i östra Huddinge som fortfarande hoppas på en kommundelning. Drevvikenpartiet jobbar däremot vidare med frågan och ser fram emot ett ökat stöd i valet.

-Vi ser bara fördelar med att Skogås, Trångsund, Länna och Vidja får bilda en egen, lagom stor kommun. Det skulle stärka den lokala demokratin och ändå ge en bibehållen ekonomi för de båda nya kommunerna. Idag, liksom under de senaste decennierna, sker de stora satsningarna i andra delar av kommunen. säger Ingalill Söderberg, kommunalråd (DP) med ansvar för bland annat demokratifrågor.

Åldersfördelning, utbildning och medelinkomst i östra Huddinge speglar genomsnittet i Huddinge och fördelningen mellan olika bostadstyper är jämn.
Vad som saknas är arbetstillfällen i förhållande till arbetsför befolkning.

-Vi har länge sett en frustration i Skogås, Trångsund, Länna och Vidja över ointresset från tjänstemän och övriga politiker för vår kommundel. Utvecklingsplanen för Skogås och Trångsund är till exempel försenad med flera år. Därmed finns idag inga ambitioner för utvecklingen här utan allt fokus ligger i andra delar av kommunen, säger Leif Dyrvall, partiordförande (DP).

På Södertörn driver ytterligare två lokala partier kommundelning, Tullingepartiet i Botkyrka och Sorundanet Nynäshamn.

Drevvikenpartiet för fram en rad lokala frågor i valrörelsen, men också frågor som berör hela Huddinge, läs mer på www.drevvikenpartiet.se

För mer information:

Ingalill Söderberg, kommunalråd (DP)
08-535 301 88/070-198 90 90
ingalill.soderberg@huddinge.se

Emil Holmlund, partisekreterare (DP)
emil.holmlund@huddinge.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Syntolkning: Affischer uppsatta i Trångsunds centrum. Bild: Lasse Reuterberg
Syntolkning: Affischer uppsatta i Trångsunds centrum. Bild: Lasse Reuterberg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Drevvikenpartiet är ett lokalt parti i Huddinge kommun och ingår i den styrande koalitionen. Vi agerar på uppdrag av kommuninvånare i Skogås, Trångsund, Länna och Vidja med flera i den östra delen av Huddinge kommun. Drevvikenpartiet har förtroendevalda i alla kommunala nämnder, beredningar och bolag. Vi särskiljer oss med vår utpräglade lokala politik med starkt fokus på närdemokrati, decentralisering och förebyggande arbete. Vårt kommunala uppdrag består i ansvaret för frågor rörande demokrati, folkhälsa, trygghet och jämlikhet.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum