Drivkraft Sverige

Drivkraft Sverige rekryterar chefsekonom

Dela

Den 1 december tillträdde Daniel Wiberg tjänsten som chefsekonom på Drivkraft Sverige.

Daniel kommer som chefsekonom och utskottschef - konkurrenskraft, att ansvara för frågor som rör skatter, statistik och branschens ekonomiska förutsättningar. Daniel efterträder Göran Lindell.

”Vi är glada över att ha rekryterat Daniel Wiberg till Drivkraft Sverige. Vi är övertygade om att Daniel med sina expertkunskaper kommer kunna driva branschens frågor ”, säger Thomas Schölin, vice vd Drivkraft Sverige.

Daniel kommer närmast från tjänsten som chefsekonom på Företagarna. Daniel är ekonomie doktor och har en bakgrund som forskare i nationalekonomi och tjänsteman i Finansdepartementet, Regeringskansliet.

”Det ska bli spännande att arbeta med branschens omställning och konkurrenskraft. Det är viktigt att Sverige behåller sin konkurrenskraft samtidigt som vi ställer om. Jag kommer att kunna ta med mig kompetens och erfarenheter som kan vara värdefullt för branschen och för Drivkraft Sverige”, säger Daniel Wiberg.

Drivkraft Sverige organiserar branschens viktigaste aktörer som leder omställningen till ett hållbart samhälle genom kommersiella och innovativa lösningar inom mobilitetsområdet. I februari 2020 presenterade branschen en Färdplan för Klimatneutral Konkurrenskraft, där man pekar på industrins åtaganden och betydelse för hela samhällets möjlighet att uppnå våra klimatmål, och redovisar politiska förslag och förutsättningar som krävs för en effektiv implementering.

Bilder

Om

Drivkraft Sverige
Drivkraft Sverige
Torsgatan 30
113 21 Stockholm

08 – 667 09 25http://Drivkraftsverige.se

SPBI har bytt namn till Drivkraft Sverige. Branschorganisationens medlemsföretag erbjuder hållbar mobilitet och ser till att det finns drivmedel, biodrivmedel för hållbara resor och transporter samt bitumen till vägar i hela landet. Vi arbetar för att Sverige ska bli klimatneutralt 2045.Drivkraft Sverige ska spegla ett bredare perspektiv som omfattar biodrivmedel för väg-, flyg- och sjötransporter. Det handlar också om innovationer samt nya produkter och tjänster inom hållbar mobilitet för konsumenter, företag och samhällsviktiga organisationer. Organisationen är även ett expertorgan inom branschen. Organisationen följer, bevakar och analyserar såväl den nationella som den internationella marknaden för olika energislag samt drivmedel och förnybara drivmedel. SPIMFAB och Släckmedelscentralen SMC AB är bolag med nära anknytning till Drivkraft Sverige. Läs mer på www.drivkraftsverige.se

Följ Drivkraft Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Drivkraft Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum