Drömmen om ett tjockt hår

Dela

Det är många som önskar att håret var tjockare och hade mer liv. Det är dock inte alltid så lätt, många gånger handlar hårets kvalitet och egenskaper om arv och det kan man ju såklart inte påverka. Men vill man ändå testa att få ett tjockare hår så finns det några knep man kan ta till.

Att äta hårvitaminer kan vara ett sätt att få håret att se friskare ut. Ett friskt hår får mer glans och kan också upplevas som tjockare och fylligare. Vilka vitaminer man ska välja är inte helt enkelt att veta och man kan med fördel prova sig fram vilka vitaminer man tycker fungerar bäst.

Hur kan vitaminerna hjälpa håret?

Det första man ska veta är att för att vitaminerna ska ha en chans att fungera, behöver man äta dem regelbundet. Det hjälper alltså inte att ta en tablett då och då. I de flesta fall rekommenderas en tablett dagligen men det kan variera utifrån vilka tabletter man väljer. Den viktiga ingrediensen i tabletter för håret, är biotin. 

Biotin är en B-vitamin som även kallas för B7, den har en hel del egenskaper som hjälper håret att må bättre. Bland annat motverkar den håravfall och den hjälper hud och naglar att behålla sin styrka och spänst. Biotin hittar man bland annat i avokado, havregryn och ägg. Det är inte ofta man har brist av biotin men att tillsätta extra biotin kan hjälpa till att stärka håret.

Ett annat ämne som ofta finns i hårvitaminer är zink. Tillsammans med biotin kan zinket hjälpa kroppens B-vitamin att aktiveras vilket kan påverka hårväxten positivt. I vår kropp är det huden som är det organ som innehåller mest zink. Eftersom hårets rötter sitter i huden så påverkar hudens mående hårväxten. 

Varför är det bra att äta hårtillskott?

Om man känner att håret inte mår bra och att man vill hjälpa det lite på traven så kan hårtillskott göra susen. Det är inte alltid helt lätt att äta bra och näringsriktig mat när man lever i en stressig vardag. Det är alltid bäst att få i sig vitaminer genom maten men om man har svårt att få i sig det man behöver så kan vitaminer hjälpa till. 

Om man lider brist på någon vitamin eller mineral så påverkar det förutom håret, både hud och naglar. Huden kan bli torr och naglarna sköra. Att testa vitaminer för att få bukt med problemet är en bra start. 

Bilder

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

Din ögonhälsa13.6.2022 14:52:45 CEST | Pressmeddelande

Många människor tar sin syn för givet. Det är dock viktigt att tänka på sin syn och bry sig om sina ögon, eftersom bra syn kan göra stor skillnad i livet. Om din syn inte har förändrats så mycket, kanske du inte tänker på vad din syn kan säga om din hälsa. Men dina ögon och syn kan faktiskt visa samt berätta mycket om din allmänna hälsa, även om du inte själv upplever någon skillnad. Därför är det viktigt att ögonen undersöks regelbundet och tas om hand väl med nyttig kost och vila.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum