Svensk Innebandy

Drömstart för Sverige i U19-VM

Dela

Damernas U19-VM i Uppsala inleddes under onsdagen i IFU Arena – där Sverige fick en superstart. Premiären mot Slovakien slutade med seger 4-2, där Minna Karlsson avgjorde i slutperioden.

Lovisa Åström jublar efter 1-0-målet i VM-premiären. Foto: Per Wiklund
Lovisa Åström jublar efter 1-0-målet i VM-premiären. Foto: Per Wiklund

Mästerskapet i Uppsala har blivit uppskjutet två gånger under pandemin, men i dag satte det äntligen igång. Sverige har vunnit tre raka VM-guld på U19-damsidan och jagar nu det fjärde. Och visst blev det en bra start för laget i IFU Arena.

Lovisa Åström satte, på passning från Hanna Othberg, 1-0 i den första perioden. Tidigt i den andra var det ombytta roller när Åström snyggt serverade Othberg till 2-0.

– Det är alltid skönt att sätta första målet i en turnering. Men det var fortsatt lite trögt för oss i matchen. Slovakien var otroligt bra på att täcka och var starka framför mål. De gjorde det svårt för oss, säger forwarden Minna Karlsson.

Ja, Slovakien stod emot bra med en storspelande målvakt och fick också in en reducering inför den sista perioden. Och i slutakten hann det bara gå knappt tre minuter innan Slovakien kvitterade.

Men Sverige fortsatte sin offensiva matchplan och försökte gång på gång slå hål på den slovakiska muren. Utdelningen kom med mindre än tio minuter kvar då Nellie Öhgren hittade fram till Minna Karlsson som satte 3-2 i nättaket.

– Vi sa att om vi bara gör det vi kan så kommer vi vinna matchen. Vi var självsäkra när vi gick in till sista perioden, säger Karlsson och fortsätter:

– Det är alltid härligt att göra det avgörande målet. Nu har vi klarat av premiären och känt på hur det är här i VM. Det blir viktigt framåt i turneringen. Vi behöll lugnet även om det var tajt, det var en bra känsla.

Slutresultatet skrevs till 4-2 när Mathilda Ekenlinde satte bollen i öppen kasse – med endast en sekund kvar av matchen.

Sverige spelar nästa match under torsdagskvällen kl 19.15 när man ställs mot Lettland. Matchen sänds på SportExpressen Play, precis som resten av de svenska matcherna i mästerskapet.

All information om U19-VM i Uppsala finns här.

Fria bilder för medier
Fria bilder från matchen finns att hitta på www.innebandy.se/bildbank.
Vid användning, uppge ”Foto: Svensk Innebandy”.

Matchfakta
Slovakien-Sverige 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)

Första perioden
0-1 (12.21) Lovisa Åström (Hanna Othberg)

Andra perioden
0-2 (00.32) Hanna Othberg (Lovisa Åström)
1-2 (12.44) Linda Pudisova (Denisa Papiernikova)

Tredje perioden
2-2 (02.38) Patricia Stefankova (Laura Chupekova)
2-3 (11.24) Minna Karlsson (Nellie Öhgren)
2-4 (19.59) Mathilda Ekenlinde (Maja Ekström)

Kontakter

Bilder

Lovisa Åström jublar efter 1-0-målet i VM-premiären. Foto: Per Wiklund
Lovisa Åström jublar efter 1-0-målet i VM-premiären. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum