Dronjak vann strid om naturreservat på M-stämman

Dela
Daniel Dronjak i talarstolen
Daniel Dronjak i talarstolen

Moderaternas partistämma i Örebro pågår för fullt. Bland annat röstades ett paket av förslag för ökat bostadsbyggande igenom. Ett av förslagen handlade om att ta ifrån kommunerna rätten att inrätta naturreservat. Daniel Dronjak som är Huddinges ombud på partistämman föreslog att kommunerna ska få behålla rätten att inrätta naturreservat men också införa rätten att upplösa dem. Med siffrorna 107-102 vann Dronjaks förslag.

- Förslaget innebar en inskränkning av det kommunala självstyret. Få saker blir bättre av att regeringen tar över ansvaret. Att göra avvägningen mellan vad som är viktigt att bevara och vad som ska bebyggas och utvecklas är ett grundläggande ansvar för kommunen och ska så framöver vara, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Samtidigt är det bra att det blir lättare att upplösa naturreservat. Det är rimligt och rätt att framtida generationer får bestämma över hur kommunens mark ska användas, avslutar Daniel Dronjak (M).

Daniel Dronjak (M),
kommunstyrelsens ordförande, 
0708-79 03 00, 
daniel.dronjak-nordqvist@huddinge.se

Hampus Holmgren (M),
Politisk sekreterare,
0701-98 48 06,
hampus.holmgren@huddinge.se 

Nyckelord

Bilder

Daniel Dronjak i talarstolen
Daniel Dronjak i talarstolen
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum