Region Uppsala

Drop-in för vaccination i Gränbystaden på lördag

Dela

På lördag den 19 mars erbjuder Region Uppsala vaccination mot covid-19 i Gränbystaden på Marknadsgatan i Uppsala. Under tre timmar, klockan 12 – 15, öppnas för drop-in-vaccination i en tom affärslokal nära torgytan i Gränbystaden. Satsningen är en del av den nationella vaccinationsveckan.

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala.
Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala.

- Tack vare att vi får låna denna lokal av köpcentrumet kan vi erbjuda vaccination på en plats där många rör sig en lördag. Vi hoppas naturligtvis att många då passar på att ta den dos man behöver, säger Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare för Region Uppsala.

Vaccination kommer att ske med både dos 1, dos 2 och påfyllnadsdos. Den som vill vaccinera sig måste ha med sig legitimation, och om det gäller andra doser än dos 1 måste man även ha med sig sitt vaccinationskort eller vaccinationsbevis. Kapacitetsmässigt kommer det att vara möjligt att vaccinera ungefär 200 personer.

- Detta är en av de extrainsatser som vi gör under den nationella vaccinationsveckan. Vi har även varit ute på några av Uppsala universitets campusområden och på SLU. Tanken är att fånga upp ytterligare personer genom att finnas på ställen där vi normalt inte är, säger Margareta Öhrvall.

Bilder

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala.
Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala.
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsala först med ny metod för kartläggning av språkmiljön för yngre barn med funktionsnedsättningar9.5.2022 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Hörselnedsättning hos barn är ett vanligt funktionshinder. I världen beräknas cirka 32 miljoner barn höra sämre än 40 decibel. Forskning visar att tidiga insatser spelar stor roll för språkutvecklingen, särskilt omgivningsfaktorer, som hur lyhörda och engagerade föräldrar är och hur mycket man kommunicerar med sitt barn. För att underlätta detta inför Region Uppsala, en ny mätmetod, LENA (Language Environment Analysis) på bred front inom hela funktionshinderområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum