Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Drop in i coronatider

Dela

Mycket som vi planerat för under våren och sommaren har blivit inställt. Kanske också en vigsel eller ett dop. För den som ändå vill, erbjuds nu Drop in-dop och vigsel.

Krisen drar ut på tiden och det kan kännas bra att ändå göra det. Det är tankar som kanske några har. Därför erbjuder vi nu Drop in.

För att göra vigseln och dopet så riskfritt som möjligt för smitta måste man denna gång boka vigseln eller dopet. På det sättet behöver ingen sitta och vänta och trängas med andra. Kyrkan tar bara emot 50 besökare åt gången.

Drop in ordnas Gideonsbergskyrkan den 2 maj kl 13-17 och i Västerås domkyrka den 9 maj och 26 juni kl 13-16.

Den 26 juni kommer vigslarna att ske på Djäkneberget och dopen i Västerås domkyrka.

Kyrkan kommer att vara pyntad, präst och musiker väntar och om det behövs, också vittnen. Efter vigseln eller dopet bjuds på festligt cider-fika.

Det här behöver man ha med sig:

Vid dop: Samtycke från samtliga vårdnadshavare.

Vid vigsel: Ta med legitimation för er båda, en eller två ringar och en giltig hindersprövning från Skatteverket. En behöver vara medlem i Svenska kyrkan.

Bokning: Föranmälan senast den 29/4 för den 2/5, senast den 8/5 för 9/5 och den 25/6 för 26/6 till vasterasbokning@svenskakyrkan.se eller 021-81 46 00.

Kontakt: Johan Sköld, 021-81 46 14, johan.skold@svenskakyrkan.se.

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Snapchatta med en vuxen som lyssnar10.6.2020 14:30:00 CESTPressmeddelande

En tid av isolering, global oro och i värsta fall förluster av nära och kära har drabbat många, också ungdomar. Aldrig har det varit så viktigt att finnas tillgänglig som nu. Och just de unga finns i fokus när Svenska kyrkan Västerås nu öppnar sin Snapchat-jour, där du som är ung anonymt och under tystnadsplikt kan få prata med en vuxen som lyssnar. I andra änden finns präster, diakoner, pedagoger och församlingsassistenter som alla är vana vid att samtala om det som rör livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum