Region Uppsala

Drop-in överbelastat: boka helst tid för vaccination mot covid-19

Dela

Just nu är det mycket högt tryck på drop-in-verksamheten för vaccinationen mot covid-19 och väntetiderna blir långa. Därför vädjar nu Region Uppsala om att alla som har möjlighet att i stället boka tid via 1177.se eller telefon gör det.

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala
Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala

Flera grupper vaccineras nu parallellt mot covid-19. Barn 12–15 år får sin första dos och personer som är 80 år eller äldre får en tredje dos, samtidigt fortsätter vaccinationerna av övriga vuxna som förut.

- Vi är naturligtvis väldigt glada över att intresset är så stort, men det blir väldigt långa köer när så många kommer på en gång, säger Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare i Region Uppsala.

Första halvåret av vaccinationsarbetet använde sig inte Region Uppsala av drop-in, utan enbart av bokade tider. Syftet med det var att undvika trängsel och att göra vaccinationerna så effektiva som möjligt. Efter sommaren öppnades drop-in för att ytterligare öka tillgängligheten för de som har svårt att boka tid.

- Många av de som går på drop-in nu skulle istället kunna boka en tid, därför ber vi nu dem att göra det. Det blir enklare för alla, man behöver inte köa så mycket och vi kan fortsätta att ha drop-in för de som behöver det, säger Margareta Öhrvall

Föräldrar till barn 12–15 år kan boka tid på 1177.se eller genom att ringa 018-617 35 00. Personer som är 80 år eller äldre kan boka tid via telefon på 018-617 35 00.

Bilder

Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala
Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare Region Uppsala
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Ökad smittspridning och belastning av sjukvården4.1.2022 14:37:02 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala befinner sig just nu i ett besvärligt läge, där flera samverkande faktorer skapar ett hårt tryck på sjukvården. Smittspridningen av covidviruset ökar kraftigt, och andelen PCR-prover positiva för covid är nu cirka 18 procent. Men till det kommer även säsongsinfluensan och andra luftvägsvirus – sammanlagt 58 patienter ligger nu inne på sjukhus med något av dessa virus. Smittspridningen innebär även att många medarbetare är sjuka, vårdar anhöriga eller väntar på provsvar.

Region Uppsala får bedriva nationell högspecialiserad vård vid svår gallgångssjukdom och skrumplever16.12.2021 11:06:03 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala/Akademiska sjukhuset tilldelas tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för gallgångssjukdomen PSC och endovaskulär behandling mot komplikationer vid skrumplever. Beslutet, som fattades av Nämnden för nationell högspecialiserad vård den 15 december, innebär att vården koncentreras till fem respektive fyra sjukhus i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum