Drottning Blankas gymnasieskola

Drottning Blanka startar gymnasieskola i Nacka

Dela

Hösten 2020 öppnar Drottning Blankas Gymnasieskola en ny skola i Nacka. Därmed ökar utbudet av både högskole- och yrkesförberedande utbildningar för elever vid valet av gymnasieskola i kommunen.

Annika Silverup, skolchef för Drottning Blankas Gymnasieskolor, är glad över att få etablera en skola i expansiva Nacka:

- Nacka är en kommun som växer och satsar på utbildning. För oss är det en ära att få vara med och ge ungdomar i Nacka fler utbildningsplatser inom både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. 

Skolan kommer ligga på Cylindervägen 4 i Nacka Strand, nära flera andra gymnasieskolor. Drottning Blanka Nacka kommer med sina specialisering inom ekonomi, beteendevetenskap, psykiatri och stylist att väl komplettera det utbud av utbildningar som redan finns i kommunen.

Skolan har fått tillstånd att starta följande utbildningar:

  • Business and Hospitality Management (Ekonomiprogrammet)
  • Ledare i butik (Handelsprogrammet)
  • Hår- och makeupstylist (Hantverksprogrammet)
  • Uniform och beteende (Samhällsprogrammet)
  • Psykiatri och rättspsykiatri (Vård- och omsorgsprogrammet)

Rektor på skolan blir Maria Glifberg Forsberg, legitimerad yrkeslärare inom vården med fil. kand i folkhälsovetenskap. Maria kommer närmast från en tjänst som biträdande rektor på systerskolan Drottning Blankas Gymnasieskola Södra i Enskede.

- Drottning Blanka Nacka ska bli en skola där alla elever tack vare anpassningar i lärmiljön får möjlighet att utveckla sin fulla potential och nå sina mål. Det ser jag mycket fram emot, säger Maria Glifberg Forsberg. 

Den 22 januari kl 17-19 har Drottning Blanka Nacka öppet hus för intresserade elever och vårdnadshavare på Castello Grundskola, Järla Sjö. För mer information om skolan, kontakta skolchef Annika Silverup; 0722-012260 eller rektor Maria Glifberg Forsberg; 076 2731807.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Drottning Blankas gymnasieskola
Drottning Blankas gymnasieskolahttps://www.drottningblanka.se/

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 26 gymnasieskolor i 21 städer. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang vilket ska genomsyra såväl medarbetarnas som elevernas arbete och resultat. Drottning Blanka Nacka blir den tredje Drottning Blanka-skolan i Stockholm. Sedan tidigare finns Drottning Blanka i Enskede och i Stadshagen på Kungsholmen. 

Följ Drottning Blankas gymnasieskola

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Drottning Blankas gymnasieskola

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum