AcadeMedia

Drottning Blanka startar ny gymnasieskola i Karlstad

Dela

Augusti 2023 startar Drottning Blanka en ny gymnasieskola i centrala Karlstad. Skolan kommer ha en blandning av teoretiska och yrkesinriktade utbildningar inom samhällsvetenskap, kriminologi, frisör och stylist.

Nästa läsår startar Drottning Blanka en ny gymnasieskola i Klockhuset på Kasernhöjden i Karlstad.
Nästa läsår startar Drottning Blanka en ny gymnasieskola i Klockhuset på Kasernhöjden i Karlstad.

Jens Levin är skolchef inom Drottning Blanka och ansvarig för etableringen av den nya skolan i Karlstad. 

– Vi ser verkligen fram emot att få starta Drottning Blanka i Karlstad. Förutsättningarna är optimala med fina skollokaler som ligger på Kasernhöjen 24 i centrala Karlstad. Unga i Karlstad får därmed ett bredare utbud av olika utbildningar som kompletterar de som redan finns i stan, säger Jens Levin. 

Frisör, stylist och kriminologi

Drottning Blanka har idag 27 gymnasieskolor på olika orter i Sverige, alla med en kombination av högskoleförberedande och yrkesinriktade utbildningar. I Karlstad kommer skolan att erbjuda följande program och inriktningar till höstterminen 2023:

  • Hantverksprogrammet med inriktning frisör
  • Hantverksprogrammet med inriktning stylist
  • Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och profilen kriminologi

Det första läsåret kan skolan ta emot upp till 90 elever i årskurs 1. Fullt utbyggd kommer skolan att ha plats för cirka 300 elever. 

Resiliens på schemat och praktikplatser i utlandet

Drottning Blankas gymnasieskolor har fokus på personliga relationer med engagerade lärare och god sammanhållning. Alla elever tar del av skolans treåriga resiliensprogram där motståndskraft, utveckling och välmående stärks. Skolorna har också en internationell profil som ger elever möjlighet att förlägga sin APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands. 

– Kriminologi har blivit en av våra allra populäraste utbildningar, här är Drottning Blanka störst bland gymnasieskolorna i Sverige. Därför är det roligt att kunna erbjuda denna omtyckta profil i Karlstad, säger Jens Levin.

För mer information, kontakta skolchef Jens Levin, tel 0727- 455 058.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nästa läsår startar Drottning Blanka en ny gymnasieskola i Klockhuset på Kasernhöjden i Karlstad.
Nästa läsår startar Drottning Blanka en ny gymnasieskola i Klockhuset på Kasernhöjden i Karlstad.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 27 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang vilket ska genomsyra såväl medarbetarnas som elevernas arbete och resultat. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

AcadeMedia förvärvar Framtidsutveckling – expanderar inom söktjänster för utbildning1.9.2022 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

AcadeMedia EdTech fortsätter att investera i söktjänster för utbildning och förvärvar samtliga aktier i Framtidsutveckling i Sverige AB. Här ingår framtid.se, gymnasieguiden.se, yhguiden.se, och fragasyv.se. Dessa siter skapar förutsättningar för unga vuxna och yrkesverksamma att göra väl underbyggda studie- och karriärval medan utbildningsanordnare och arbetsgivare kan nå ut till rätt målgrupper.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum