Nynäshamns kommun

Drottningen Silviahemscertifierade äldreboende i Nynäshamn

Dela

Lotsens vård- och omsorgsboende i Nynäshamn är nu Silviahemscertifierat. Certifieringen innebär att cirka 30 medarbetare har genomgått Stiftelsen Silviahemmets utbildning i god demensvård. Boendet är den hundrade verksamheten som har certifierats och med anledning av jubileet var Hennes Majestät Drottningen på plats och överlämnade certifikatet.

Stiftelsen Silviahemmet som är grundat av drottning Silvia har bland annat utbildningar i demensvård som ska bidra till bästa möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga. Under 2019 utbildades Lotsens hela personalteam med undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnast och chefer. I dag var det dags för certifieringen. Men anledning av jubileet var drottningen själv på plats och delade ut det hundrade certifikatet till verksamheten samt ett kursbevis till var och en av de cirka 30 medarbetarna.

"Stärkt teamkänslan"
– Utbildningen innebär en kompetenshöjning av hela personalstyrkan. Vi har friskat upp våra kunskaper och verkligen stärkt teamkänslan. Vi har blivit ännu bättre på att se oss som ett arbetslag där alla är lika viktiga och drar sitt strå till stacken för bästa möjliga omsorg. Att certifikaten överlämnades av drottningen är vi förstås väldigt glada och malliga över, säger Helen Roth, enhetschef på Lotsens vård- och omsorgsboende.

"Stolta att få överlämna certifikat hundra"
− Vi är oerhört stolta att få överlämna certifikat nummer hundra. Tack vare drottningens stora engagemang inser allt fler att det krävs välutbildad personal, gott ledarskap och ett gemensamt arbetssätt för att uppnå hög kvalitet i vård och omsorg av personer drabbade av demenssjukdom, säger Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman.

Planen är att alla verksamheter inom äldreomsorgen i Nynäshamns kommun ska Silviahemscertifieras.

Bilderna
Bild 1: Drottningen tillsammans med hela personalstyrkan på Lotsens äldreboende.
Bild 2: Drottningen hälsade på flera av Lotsens brukare, bland annat Robert Sving. 
Bilderna är fria att använda. Var vänlig skriv Foto: Yanan Li, Silviahemmet.
----------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:
Helen Roth
, enhetschef Lotsens vård- och omsorgsboende i Nynäshamn, 076-125 86 70, helen.roth@nynashamn.se

Wilhelmina Hoffman, rektor Stiftelsen Silviahemmet, 070-764 46 26, wilhelmina.hoffman@silviahemmet.se

Åsa Ericsson, presskommunikatör Nynäshamns kommun, 076-125 84 58, asa.ericsson@nynashamn.se

Här finns mer information om Silviahemmet: http://www.silviahemmet.se/

Nyckelord

Bilder

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Mängder med aktiviteter under Trafikantveckan i Nynäshamn - närmare 700 har anmält sig till Barnens trafikskola15.9.2020 12:42:47 CESTPressmeddelande

Det blir mängder med aktiviteter när Nynäshamns kommun uppmärksammar den Europeiska trafikantveckan 16-22 september. På programmet står så kallade månbilar, guidad cykeltur längs havet, promenader, familj som testar elcyklar, ny stationär cykelpump – och trafikskola för barn där intresset har varit otroligt stort. Närmare 700 barn är anmälda till Barnens trafikskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum