Nynäshamns kommun

Drottningen Silviahemscertifierade äldreboende i Nynäshamn

Dela

Lotsens vård- och omsorgsboende i Nynäshamn är nu Silviahemscertifierat. Certifieringen innebär att cirka 30 medarbetare har genomgått Stiftelsen Silviahemmets utbildning i god demensvård. Boendet är den hundrade verksamheten som har certifierats och med anledning av jubileet var Hennes Majestät Drottningen på plats och överlämnade certifikatet.

Stiftelsen Silviahemmet som är grundat av drottning Silvia har bland annat utbildningar i demensvård som ska bidra till bästa möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga. Under 2019 utbildades Lotsens hela personalteam med undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnast och chefer. I dag var det dags för certifieringen. Men anledning av jubileet var drottningen själv på plats och delade ut det hundrade certifikatet till verksamheten samt ett kursbevis till var och en av de cirka 30 medarbetarna.

"Stärkt teamkänslan"
– Utbildningen innebär en kompetenshöjning av hela personalstyrkan. Vi har friskat upp våra kunskaper och verkligen stärkt teamkänslan. Vi har blivit ännu bättre på att se oss som ett arbetslag där alla är lika viktiga och drar sitt strå till stacken för bästa möjliga omsorg. Att certifikaten överlämnades av drottningen är vi förstås väldigt glada och malliga över, säger Helen Roth, enhetschef på Lotsens vård- och omsorgsboende.

"Stolta att få överlämna certifikat hundra"
− Vi är oerhört stolta att få överlämna certifikat nummer hundra. Tack vare drottningens stora engagemang inser allt fler att det krävs välutbildad personal, gott ledarskap och ett gemensamt arbetssätt för att uppnå hög kvalitet i vård och omsorg av personer drabbade av demenssjukdom, säger Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman.

Planen är att alla verksamheter inom äldreomsorgen i Nynäshamns kommun ska Silviahemscertifieras.

Bilderna
Bild 1: Drottningen tillsammans med hela personalstyrkan på Lotsens äldreboende.
Bild 2: Drottningen hälsade på flera av Lotsens brukare, bland annat Robert Sving. 
Bilderna är fria att använda. Var vänlig skriv Foto: Yanan Li, Silviahemmet.
----------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:
Helen Roth
, enhetschef Lotsens vård- och omsorgsboende i Nynäshamn, 076-125 86 70, helen.roth@nynashamn.se

Wilhelmina Hoffman, rektor Stiftelsen Silviahemmet, 070-764 46 26, wilhelmina.hoffman@silviahemmet.se

Åsa Ericsson, presskommunikatör Nynäshamns kommun, 076-125 84 58, asa.ericsson@nynashamn.se

Här finns mer information om Silviahemmet: http://www.silviahemmet.se/

Nyckelord

Bilder

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Fredagar för framtiden på Viaskolan i Nynäshamn - mobilfritt, klimatundervisning, motion och nya vänner står på schemat16.10.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Viaskolan i Nynäshamn ansluter sig till Fridays for future. ”Fredagar för framtiden på Viaskolan" innebär bland annat att lärarna har stort fokus på klimatet i undervisningen, att mobiltelefonerna lämnas hemma och att elever och personal hälsar på minst en person man inte känner. Samtidigt lanserar skolans rektor begreppet Smarta telefoner = osmarta elever.

Årets skärgårdsprofil är korad2.9.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Nu är det klart vem som är Årets skärgårdsprofil. Lars Nyberg från Nacka har fått utmärkelsen för att ha bidragit till att skärgården har tagit flera viktiga steg framåt inom flera sektorer, bland annat skolan och transporter. Lars Nyberg har stått bakom samarbeten som har främjat utvecklingen av skolan samt arbetet med transporter som har varit till gagn för både skärgårdsbefolkning och besöksnäring. Utmärkelsen delades ut vid lördagens Skärgårdsting i Nynäshamn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum