Stockholms stad

Drottninggatan – Minnesdagen

Dela

Lördagen den 7 april uppmärksammar Stockholms stad tillsammans med regeringen årsdagen av terrorattacken på Drottninggatan med en minneskonsert för att hedra offren och deras anhöriga samt påminna om att Stockholm är och ska vara en öppen och demokratisk stad. Under dagen håller Adolf Fredriks kyrka en minnesgudstjänst för inbjudna gäster och minnesstunder för allmänheten äger rum i flera av stadens kyrkor.

Pressbild 2017, Lars Winnerbäck
Pressbild 2017, Lars Winnerbäck

Minneskonsert i Kungsträdgården
Konserten äger rum på stora scenen och pågår mellan ca 14.15 och 15.00.
Programmet består av tal av bland andra statsminister Stefan Löfven samt musikframträdanden av Malena Ernman, Lars Winnerbäck, Stephen Simmonds, Menke och GET UP Soul Choir. Jill Johnson har tyvärr blivit sjuk och ersätts av Sanna Nielsen.
Konferencier är Mark Levengood.

Minnesgudstjänster
I Adolf Fredriks kyrka hålls en gudstjänst för särskilt inbjudna gäster klockan 12.00. Inbjudna är anhöriga och särskilt drabbade, berörda som hjälpte till under dagen (ambulans, polis, räddningstjänst, krisstödjare m.fl.) samt representanter för det officiella Sverige.
Gudstjänsten leds av kyrkoherde Annika Millde. Medverkar gör även ärkebiskop Antje Jackelén, biskop Eva Brunne samt Stockholms interreligiösa råd, Iris. Sång framförs av Adolf Fredriks kyrkokörer.

Senare under dagen arrangeras minnesstunder för allmänheten i flera av stadens kyrkor. Mer information finns här.

Tevesändning
Mellan 11.45 och 15.15 visar Sveriges Television ett minnesprogram med livesändning från både minnesgudstjänsten och minneskonserten. Sveriges Radio P4 sänder delar av gudstjänsten samt konserten i sin helhet.

Nyckelord

Kontakter

Stockholms stad, presstelefon 08-508 29 999
redaktion@stockholm.se

Bilder

Pressbild 2017, Lars Winnerbäck
Pressbild 2017, Lars Winnerbäck
Ladda ned bild
Mark Levengood, foto: Stellan Herner
Mark Levengood, foto: Stellan Herner
Ladda ned bild
Stephen Simmonds
Stephen Simmonds
Ladda ned bild
GET UP Soul Choir
GET UP Soul Choir
Ladda ned bild
Menke
Menke
Ladda ned bild
Malena Ernman, foto: Elisabeth Frang
Malena Ernman, foto: Elisabeth Frang
Ladda ned bild
Sanna Nilesen, fotograf: Magnus Ragnvid
Sanna Nilesen, fotograf: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Den stora tegelgasklockan i Norra Djurgårdsstaden omvandlas till ny scen14.10.2021 07:38:20 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stads kommunfullmäktige tar beslut den 18 oktober om genomförande av scen i tegelgasklockan. Stockholm stad genom exploateringskontoret kommer att äga och förvalta gasklockan och scenen som ska byggas i klockan. PopHouse Entertainment Group är aktören som kommer att hyra in sig i gasklockan och kommer att driva den kommande scenverksamheten. PopHouse, som också äger och driver scenverksamheten på bl a Cirkus på Djurgården

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum