Stockholms stad

Drottninggatan – Minnesdagen

Dela

Lördagen den 7 april uppmärksammar Stockholms stad tillsammans med regeringen årsdagen av terrorattacken på Drottninggatan med en minneskonsert för att hedra offren och deras anhöriga samt påminna om att Stockholm är och ska vara en öppen och demokratisk stad. Adolf Fredriks kyrka håller en minnesgudstjänst för inbjudna gäster och minnesstunder för allmänheten äger rum i flera av stadens kyrkor.

Pressackreditering till minnesgudstjänsten
I Adolf Fredriks kyrka hålls en gudstjänst för särskilt inbjudna gäster klockan 12.00. Platserna ska vara intagna senast 11.30. Inbjudna är anhöriga och särskilt drabbade, berörda som hjälpte till under dagen (ambulans, polis, räddningstjänst, krisstödjare m.fl.) samt representanter för det officiella Sverige.

Gudstjänsten leds av kyrkoherde Annika Millde. Medverkar gör även ärkebiskop Antje Jackelén, biskop Eva Brunne samt Stockholms interreligiösa råd, Iris. Sång framförs av Adolf Fredriks kyrkokörer.

Kyrkan kan ta emot ett begränsat antal journalister på läktaren, för pressackreditering kontakta par.sandberg@svenskakyrkan.se så snart som möjligt, dock senast den 4 april.

Fotografering, filmning eller ljudupptagning under gudstjänsten är inte tillåtet.

Senare under dagen arrangeras minnesstunder för allmänheten i flera av stadens kyrkor. Mer information finns här.


Minneskonserten
Konserten äger rum på stora scenen i Kungsträdgården och pågår mellan ca 14.15 och 15.00.
Programmet består av tal av bland andra statsminister Stefan Löfven samt musikframträdanden av Malena Ernman, Stephen Simmonds, Lars Winnerbäck, Menke samt GET UP Soul Choir. Jill Johnson har tyvärr blivit sjuk och ersätts av Sanna Nielsen.
Konferencier är Mark Levengood.
Representanter för det officiella Sverige kommer att beredas plats längst fram.
Särskild plats för journalister kommer att finnas.

Pressnärvaro anmäls till: redaktion.slk@stockholm.se

Fotografier för nedladdning kommer att läggas upp i Stockholms stads pressrum i direkt anslutning till gudstjänst respektive konsert: https://via.tt.se/pressrum/stockholms-stad/m?publisherId=1213538

Sveriges Television kommer att livesända både gudstjänst och konsert mellan 11.45 och 15.15. Sveriges Radio P4 sänder delar av gudstjänsten samt konserten i sin helhet.

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum