Aleris

Drygt 4 000 nya vaccinationstider fram till nyår

Dela

Trycket på en tredje dos vaccin mot covid-19 är stort i landet. För att möta behovet lägger Aleris ut 4 350 nya vaccinationstider fram till nyår.

Aleris vaccinerar mot covid-19
Aleris vaccinerar mot covid-19

Sedan Folkhälsomyndighetens besked att erbjuda en tredje dos vaccin har trycket ökat på vaccinationsmottagningarna. På flera håll har det rapporterats om långa köer.

— Vi håller på för fullt och vaccinerar tillsammans med regionerna. Som det ser ut nu har vi fortsatt kapacitet att vaccinera fler men vänta inte med att boka tid, säger Maria Carles, verksamhetschef Uppsala Närakut Aleris.

Folkhälsomyndigheten och regeringens beslut att införa covidbevis vid allmänna sammankomster väntas ytterligare öka trycket på vaccinationsmottagningarna.

— Vaccination mot covid-19 skyddar mot allvarlig sjukdom. Alla som inte påbörjat sin vaccination ska höra av sig. Det finns vaccin till alla som vill vaccinera sig, avslutar Maria Carles.

Aleris fortsätter att stödja regionerna med vaccination mot covid-19. Medarbetarnas bidrag har varit omfattande och uppskattat. Vi jobbar just nu hårt för att se vad vi fortsatt kan göra för att ställa våra resurser till förfogande som ökar tillgängligheten till hälso- och sjukvården.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om prioriteringsordning. Personer födda 1956 eller tidigare erbjuds nu en tredje dos vaccin mot covid-19. För att få en tredje dos måste det ha gått fem månader sedan den senaste dosen.

Fakta

Antalet nya vaccinationstider under 1–31 december 2021:

  • Aleris Hötorget vaccinationsmottagning, 2 500 vaccinationstider.
  • Aleris Hälsocentral Bollnäs, 650 vaccinationstider.
  • Uppsala Närakut Aleris, 1 200 vaccinationstider.

Här vaccinerar Aleris mot covid-19:

  • Aleris Hötorget vaccinationsmottagning, Holländargatan 5, Stockholm.
  • Aleris Hälsocentral Bollnäs, Sjukhusvägen 81, Bollnäs.
  • Uppsala Närakut Aleris bemannar regionens vaccinationslokaler i nära samverkan med Region Uppsala.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Aleris vaccinerar mot covid-19
Aleris vaccinerar mot covid-19
Ladda ned bild
Maria Carles, verksamhetschef Uppsala Närakut Aleris
Maria Carles, verksamhetschef Uppsala Närakut Aleris
Ladda ned bild

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Vi bedriver specialistsjukvård och diagnostik på närmare 130 platser i Sverige, Norge och Danmark. Våra 5 100 medarbetare går till arbetet varje dag för att ge patienter och uppdragsgivare en nära och tillgänglig specialistvård med hög kvalitet.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Digitala verktyg och ökad samverkan hjälper patienter och medarbetare17.1.2022 07:27:00 CET | Pressmeddelande

För ett drygt år sedan öppnade Aleris Sömnapné efter att ha fått uppdraget att ta ett helhetsansvar för sömnapnépatienter i Region Stockholm. Allt fler patienter sökte vård för sin sjukdom och åren innan Aleris Sömnapné startade hade köerna vuxit sig långa och patienter fick vänta i 1,5 år på en sömnapnéutredning. Nya arbetssätt, inte minst med stöd av ny teknik och ökad samverkan, blev nyckeln till framgång för mottagningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum