Vänsterpartiet Malmö

Drygt 5000 firade 1 maj med Malmövänstern!

Dela

Under parollen Allas välfärd - upp till kamp för freden, klimatet och jämlikheten! tågade idag tusentals människor genom Malmö tillsammans med Vänsterpartiet. Ali Esbati (V) ekonomisk-politisk talesperson var Vänsterpartiets huvudtalare i Slottsparken.

Frontbanderollen. Fotograf: Amadeus Sépulveda
Frontbanderollen. Fotograf: Amadeus Sépulveda

- Vänsterpartiet säger nej till Nato och kräver en demokratisk folkomröstning i frågan. Staten  måste de kommande tio åren göra klimatinvesteringar för 700 miljarder istället för att lägga pengar på hög och Sveriges löntagare ska ha pensioner att se fram emot. Det svenska pensionssystemet är trasigt - vi måste laga det, sa Ali Esbati bland annat i sitt tal. 

Drygt 5000 personer tågade från Möllevångstorget och firade 1 maj tillsammans i Slottsparken för första gången på tre år efter pandemin. På Möllevångstorget talade bland annat kommunalrådet Emma-Lina Johansson, Malmövänsterns ordförande Maria Dexborg och Refugees Welcome Sveriges Patricia Olsson Escalante. i Slottsparken pågår fortfarande folkfesten med barnaktiviteter, mat, tal, poesi och musik av Julie Chikane. 

- I höst är det val i Sverige, Vänsterpartiet kommer aldrig att legitimera en högernationalistisk regering. Vi vill styra med en bred vänster men vi kommer aldrig att ge bort våra mandat. Vänsterpartiet är ingen dörrmatta. Vi vill att din röst ska spela roll, varje dag. Vi ska ta ett gemensamt ansvar för att ställa om samhället. Vi räknar med dig. Nu har vi både ett val och en hel värld att vinna, avslutade Ali Esbati. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Frontbanderollen. Fotograf: Amadeus Sépulveda
Frontbanderollen. Fotograf: Amadeus Sépulveda
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum