Du bestämmer själv!

Dela

Imorgon den 31 maj är det World No Tobacco Day, instiftat av WHO. Temat för i år ”Tobak – ett hinder för global utveckling”. För att visualisera hur stor skillnad man kan göra genom att inte använda tobak har A Non Smoking Generation producerat en ny animerad film.

Du vet redan att rökning dödar. Att det är beroendeframkallande. Att det är dyrt. Att rökares tänder blir gulare och att de får sämre kondition. Listan kan göras hur lång som helst. Men du gör ju vad du vill med ditt liv, eller hur?”

Så börjar den nya filmen från A Non Smoking Generation.

- Genom att avstå tobak bidrar du till minst 12 av FNs 17 globala hållbarhetsmål. Att röka, eller snusa, är alltså inte är hållbart. Vi säger inte att det är enkelt, med allt grupptryck som finns i skolorna, men att avstå från tobak är en av de saker du kan göra för att bidra till en hållbar utveckling och mänskliga rättigheter, säger Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation.

Få känner till att tobak är ett hinder för global hållbar utveckling. Enligt vår senaste Novus-mätning, nu i maj 2017, är det bara 28% av de vuxna som känner till att barnarbete är vanligt förekommande inom tobaksindustrin. Osäkerheten är stor kring tobakens inverkan på miljö och klimatförändringar, endast 2% av de vuxna visste t.ex. med säkerhet hur stor skogsavverkning tobaksindustrin står för.

- Vi hoppas att så många som möjligt delar denna film och inspirerar fler till att göra vad de kan för våra barn och vår planet, avslutar Helen Stjerna.

Se hela filmen här: https://youtu.be/x4KvEmqOreE

Filmen är framtagen tillsammans med ABLE Film.

A Non Smoking Generation arbetar för att barn och unga själva ska välja ett tobaksfritt liv. Vår vision är en tobaksfri generation. Som ett led i det arbetet är vi ute i skolorna och berättar om hur tobaksindustrin är ett hinder för global hållbar utveckling. Merparten av alla som hör föreläsningen upprörs av att barn utnyttjas under slavliknande förhållanden och över 70% av de som tagit del av föreläsningen säger sig ha blivit motiverade till en tobaksfri livsstil.

Kontakter

Bilder

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum