Stockholms stad

Dubbelriktad cykling nu möjlig i ytterstaden

Dela

Stockholms stad öppnar upp för dubbelriktad cykling på delar av sex utvalda gator i fyra stadsdelar. Från och med september blir det därigenom smidigare att ta sig fram på cykel i sitt närområde.

Tidigare i år har vi anpassat cirka 250 kvarter för dubbelriktad cykling i Stockholms innerstad.

Cyklister och bilister i ytterstaden märker förändringen genom att vi byter ut vägmärken och målar tydliga markeringar i vägbanan. Vi har valt kvarteren efter bedömning av lokal lämplighet och säkerhet. Gator som  är tillräckligt breda och har 30 kilometer i timmen som högst tillåtna hastighet och måttliga cykelflöden.

– När vi inför en sådan här förändring är det viktigt att trafikanter blir uppmärksamma på att man delar gatuutrymmet och möts på nya sätt i trafiken. Exempelvis kommer cyklister kunna köra ut från gator där det inte tidigare varit möjligt att cykla ut till en anslutande gata, säger Per-Åke Tjärnberg som är projektledare.

De stadsdelar och gator som berörs är

Bromma:

Drottningholmsvägens lokalgata (sträckan mellan Ulvsundavägen och Sunnanstigen)

Enskede:

Fågelkärrsvägen (sträckan mellan Enskedevägen och Nynäsvägen)

Iggesundsvägen (sträckan mellan Långåkersvägen och Skönsmovägen)

Hägersten:

Tellusborgsvägens lokalgata (sträckan mellan Oktobergatan och Ringdansvägen)

Spånga:

Spånga Torgväg (hela gatan)

Sörgårdsvägen (sträckan mellan Spånga Torgväg och Spångaviadukten)

 

Mer information:

Kontaktperson: Per-Åke Tjärnberg, projektledare på trafikkontoret, Stockholms stad

Telefon: 08-508 266 86

E-post: per-ake.tjarnberg@stockholm.se

Pressjour: 08-508 262 82

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum