Svenska Bowlingförbundet

Dubbla EM-guld för Sverige i bowling

Dela

Sverige har idag vunnit två EM-guld i bowling i Helsingfors. James Blomgren och Jesper Svensson vann guldet i dubbel och därefter blev Markus Jansson Europamästare i singel.

James Blomgren och Jesper Svensson
James Blomgren och Jesper Svensson

James Blomgren och Jesper Svensson besegrade Kimmo Lehtonen och Juho Rissanen från Finland i finalen med 512-382 och inledde en fantastisk guldsöndag för Sverige. 
– Det känns helt fantastiskt och häftigt att vi lyckas spela så bra när det gäller som mest. Vi har bra mästerskapsrutin från tidigare och det var en fördel i slutspelet, säger James Blomgren.

– Riktigt skönt att det gick vägen och att vi fick ihop det så bra. Vår sista serie i kvalet och den i semifinalen samt finalen är svåra att överträffa, säger Jesper Svensson. 

Markus Jansson följde sedan upp med att ta hem EM-guldet i singel. Han besegrade Jaroslav Lorenc, Tjeckien i finalen med 279-192.
– Helt underbart. Det var lite nervöst i början men sedan flöt det på fint och jag spelade väldigt bra. Det var sporrande att se Jesper och James vinna dubbeln och jag blev lite extra taggad på att vi skulle kunna ta hem dubbla guld. Det är helt otroligt, säger Markus Jansson. 

 Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

James Blomgren och Jesper Svensson
James Blomgren och Jesper Svensson
Ladda ned bild
Markus Jansson
Markus Jansson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum