Brynäs IF

Dubbla OS-medaljören tillbaka i Brynäs som assisterande tränare

Dela

Brynäs IF har sökt en assisterande tränare till SDHL-truppen. Nu är positionen fylld – förra storspelaren Nanna Jansson gör comeback i båset. - Förutsättningarna för tjejerna är radikalt förändrade jämfört med när jag var här sist, säger den dubbla OS-medaljören.

Bild fri att använda. Nanna Jansson. Foto: Kevin Johansson, Brynäs IF
Bild fri att använda. Nanna Jansson. Foto: Kevin Johansson, Brynäs IF

Hon har en medaljsprakande spelarkarriär bakom sig.

OS-silver, OS-brons, dubbla VM-brons och ett SM-guld.

Nu är Nanna Jansson tillbaka inom hockeyn och Brynäs IF.

Efter ett års avbrott med satsning på den civila karriären upplevde 35-åringen en positiv utvecklingskurva för Brynäs satsning – och tackade ja till jobbet som assisterande tränare till Magnus Carlsson.

- Jag fick en fråga av ”Carla” för ungefär tre veckor sedan. Sen hade jag ett möte med honom och Micke Campese (klubbdirektör). Efter det kände jag att det är någonting som verkligen hänt. Förutsättningarna för tjejerna är radikalt förändrade jämfört med när jag var här sist, säger Jansson.

Och fortsätter:

- Det är så befriande. Så skönt och så jäkla rätt så det finns inte. Min första fråga till Micke och Carla var hur förutsättningarna för tjejerna såg ut. När jag hade fått det bekräftat och hört om planen så känns det jätteinspirerande att få vara med på den resan som vi tar avstamp för nu. Efter vi hade haft det mötet tog det väl tio minuter sen ringde jag och sa att nu kör vi.

Vilka saker i satsningen sticker ut i dina ögon?

- Det som sticker ut är att det man säger, det menar man. Det är inte bara ord. Det finns en handling bakom. Så har det inte riktigt varit förut, men nu känns det som att det är på riktigt från högsta nivå i styrelsen ner till oss som ska göra det vardagliga här runt hockeyn. Det är jättekul.

Hur ser du på att jobba med Carla?

- Den känns jättebra. Vi känner varandra sen många år tillbaka. Jag vet att Carla har en gedigen hockeybakgrund och verkligen kan damhockeyn. Han är den bästa tänkbara kandidaten på den platsen för Brynäs IF just nu, så är det. Det måste vara rätt människa med rätt erfarenhet på rätt plats. Och när man har det, då blir det bra.

Jansson har som bekant en suverän spelarkarriär bakom sig.
Och erfarenhet kring vad som krävs för att bli ett framgångsrikt lag.

Hur ser du på uppstarten av satsningen som sker den här säsongen?

- Nu är man i en startfas där man sätter en boll i rullning och verkligen vill ta sig någonstans inom en period. Sen får vi se var vi landar. Den här säsongen är en öppen karta. Det är jättesvårt att säga nu, jag har knappt lärt känna alla spelarna än. Det kommer ta någon månad innan vi kan utstaka den här säsongen. Sen är det klart att vi vill vinna SM-guld, annars skulle vi inte vara här. Det får ta sin tid, men vi är här för att vi vill vinna.

Hur ser det personliga livet ut i dag?

- Jag bor med min fru i ett radhus på Andersberg och jobbar som låstekniker på ett företag här i staden. De har också varit nycklar för att jag kan göra den här satsningen och kan lägga tid på det jag brinner för. Hockey har varit en stor del av mitt liv sen jag var sex, sju år gammal och jag ser det som jätteinspirerande att kunna ge tillbaka lite till tjejerna som kommer fram i dag.

Vad betyder det för dig att fortsätta inom hockeyn genom tränaruppdraget?

- När jag haft tränaruppdrag har det betytt väldigt mycket för att jag får vara en del av sporten igen och vara med och tävla på den absolut högsta nivån i Sverige. Det tycker jag är jätteinspirerande. Och att kunna inspirera andra. Det är det som driver en i dag. Förut ville man bli bättre som spelare och hittade vägar för att ta sig fram där. Nu får jag ta de erfarenheterna och hjälpa de här tjejerna att hitta sina vägar för att bli bäst.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild fri att använda. Nanna Jansson. Foto: Kevin Johansson, Brynäs IF
Bild fri att använda. Nanna Jansson. Foto: Kevin Johansson, Brynäs IF
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum