Svenska Friidrottsförbundet

Dubbla segrar under terräng-SM för både Mengsteab och Almgren

Dela

Det blev dubbla segrar på både dam- och herrsidan när Andreas Almgren och Samrawit Mengsteab tog hem guldmedaljerna på såväl 4 som 10 kilometer under helgens terräng-SM.

Samrawit Mengsteab. OBS. Ej fri bild! Foto: Deca Text&Bild
Samrawit Mengsteab. OBS. Ej fri bild! Foto: Deca Text&Bild

Samrawit Mengsteab lyckades ta sin fjärde raka SM-titel i terränglöpning när hon dominerade i princip hela loppet och gick i mål på 35.00.

– Jag ville ju ta båda distanserna, men man kan aldrig veta, säger hon efter målgång och fortsätter skrattande:

– Loppet kändes bra, men 10 kilometer är alltid lite för långt. Men banan var bra, inget kladd.

Charlotte Andersson sprang i mål som tvåa och försvarade därmed sitt silver från förra årets 10-kilometerslopp. Bronset knep maratonspecialisten Hanna Lindholm från Högby IF.

Under herrarnas lopp bildades en ledartrio med Samuel Tsegay, Samuel Russom och Andreas Almgren med Mohammadreza Abootorabi några sekunder efter.

Under sista kilometern hade Samuel Tsegay tappat och Samuel Russom tryckte på, men mot Andreas Almgren fanns inget att göra. Han flöt ifrån alla andra på det långa upploppet och gick i mål som segrare på 29.21.

– Jag kände mig väldigt bekväm genom hela loppet, det var egentligen bara när det var en dryg kilometer kvar som det började komma lite trötthet. Det kändes bra och så visste jag att jag på upploppet har en bra spurt så det var bara att sträcka ut steget, säger en nöjd Andreas Almgren efter loppet.

Läs mer på friidrott.se.

Bilder

Samrawit Mengsteab. OBS. Ej fri bild! Foto: Deca Text&Bild
Samrawit Mengsteab. OBS. Ej fri bild! Foto: Deca Text&Bild
Ladda ned bild

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum