Åre 2019

DUBBLA VINNARE I ÅRETS SISTA STÖRTLOPP – BEAT FEUZ TOG HEM FÖRSTA KRISTALLGLOBEN

Dela

Herrarnas sista störtlopp för säsongen 2017/2018 i alpina världscupen blev en tight uppgörelse. Med exakt samma sluttid delade Mattias Mayer och Vincent Kriechmayr, båda från Österrike, på vinsten. Beat Feuz var bara fyra hundradelar efter och säkrade med sin tredjeplats den totala störtloppsvärldscupen.

På grund av vädret som bjöd på snö och en del vind under träningen på tisdagen flyttades starten av herrarnas störtlopp ned till super-G-starten inför herrarnas störtlopp. Internationella skidförbundets (FIS) tävlingsregler säger att störtlopp inte får köras i delar av banan som inte varit del av den officiella träningen. Onsdagen började också med snöfall och starten av herrarnas störtlopp fick flyttas fram från 10.30 till 13.15 på grund av dålig sikt och snöfall.

Mattias Mayer and Vincent Kriechmayr

Lagom till 13.15 hade snöfallet upphört och solen kikade fram. Och de bästa störtloppsåkarna i världen på herrsidan bjöd på en uppvisning som var spännande ända till sista åkaren passerat mållinjen. Beat Feuz bjöd på ett riktigt kanonåk men det var Mattias Mayer och Vincent Kriechmayr som var snabbast för dagen med exakt samma sluttid. Feuz fick ”nöja sig” med tredje plats men det räckte för att ta hem den totala vinsten i störtloppscupen.

Den ”norska vikingen” Aksel Lund Svindal var störtsta hotet mot Feuz totalvinst. Norrmannen låg 60 poäng bakom Beat Feuz i den totala störtloppscupen inför onsdagens race men slutade på fjärde plats och därmed kunde Feuz säkra sin första totalseger i karriären. Med enbart 30 poäng upp till Feuz slutade Svindal därmed på andra plats i cupen.

Vinnaren av Kitzbühels legendariska störtlopp 2018, tysken Thomas Dressen, slutade trea i säsongens störtloppscup med 446 poäng.

På torsdagen fortsätter Audi FIS Ski World Cup Finals i Åre med damernas super-G 10.30 och herrarnas super-G 12.00. Läs mer om vad som händer under veckan på vår hemsida.

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum