Svenska Cykelförbundet

E-cycling - förbundets trendigaste nykomling

Dela

I dag är en speciell dag för Svenska Cykelförbundet (SCF). För nu lanseras äntligen e-cyclings hemsida och därmed drar den virtuella cykelsäsongen i gång på allvar.

E-cycling är nu en del av Svenska Cykelförbundet.
E-cycling är nu en del av Svenska Cykelförbundet.

E-cycling räddade motivationen för många svenska cyklister när coronapandemin satte stopp för både träningar och tävlingar i början av året. Den nationella serien SweCup-e-cycling förvandlades snabbt till en folkfest och i maj togs beslutet att e-cycling blir en del av Svenska Cykelförbundets motions- och elitverksamhet och därmed följer internationella cykelförbundet UCI:s regelverk och Riksidrottsförbundets (RF) riktlinjer.

Conny Björnehall är ordförande i nybildade grengrupp e-cycling som har till uppgift att utveckla den nationella- och internationella tävlingsverksamheten för förbundets räkning.

På dagordningen framöver står bland annat en säsong med extra många Swe Cup-omgångar och förhoppningsvis även en skandinavisk cup i e-cycling.

- Det var verkligen en folkrörelse som drogs igång i början av året. Kompisgäng och föreningar samlades i lokaler och butiker för att tävla tillsammans. Så himla kul, säger Conny Björnehall.

Sverige är världsledande inom e-cycling på e-sportplattformen Zwift med stora framgångar på både dam-och herrsidan. Ändå har UCI flaggat för att Sverige inte kommer få några platser till VM den 6 december 2020 vilket beror på att UCI i nuläget bara rankar världens landsvägscylisters UCI-poäng.

- Det här är oerhört frustrerande och vi kämpar hårt för att få med svenskar till VM. Det är helt fel att bygga kvalifikationer efter landsvägsranking. Sverige har världens bästa cyklister inom e-cycling.

Något exakt startdatum för höstens cuper finns inte i nuläget. Mycket hänger på om en skandinavisk cup kommer till stånd. Men någon gång i november startar SWE Cup och körs därefter i tolv omgångar med tävlingsuppehåll för julledigheterna.

- Vi kommer köra varannan vecka för att inte krocka för mycket med andra events på Zwift, säger Conny.

Det kommer även erbjudas social rides tillsammans med utvalda landslagscyklister i vinter och självklart satsar e-cycling stenhårt på livesändningarna även kommande säsong.

- En nyhet är att lyfta in inbitna zwiftare i livesändningarna som filmar sig själva från tvättstugan eller var man nu sitter och svettas.

Bekanta er med hemsidan

Sidan är lanserad men fortfarande under utveckling. I den blå menyraden på sidan finns huvudrubriker som ni kan klicka er in i.

BÖRJA HÄR – säger förhoppningsvis sig självt. Där hittar ni bland annat regler, vad är e-cycling, tekniska förutsättningar och vad som krävs för att komma igång med zwift.

FAQ – här kommer vi uppdatera med frågor och svar. Skicka gärna in synpunkter och feedback till ecycling@scf.se eller andra saker ni undrar över så besvarar vi.

Under EVENTS kommer vi lägga in datum för mästerskap, social rides och cuper, samt resultat och annan fakta.

Kalendern styr vi inte över då informationen hämtas direkt från Zwifts system.

Kontakter

Bilder

E-cycling är nu en del av Svenska Cykelförbundet.
E-cycling är nu en del av Svenska Cykelförbundet.
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

Svenska Cykelförbundet (SCF) är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 490 föreningar med 60 000 medlemmar. Runt 5000 cyklister per år tävlar i någon av de sju grenarna landsväg, mountainbike, Cykelcross, BMX, Paracykel, Trial och bancykel. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, scf.se.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Svenska Spel/Tillsammans för fler i rörelse satsar på Svenska Cykelförbundets e-cycling26.11.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Genom initiativet Tillsammans för fler i rörelse, initierat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cycling i Sverige. Sverige är världsledande på e-cycling och den 9 december samlas eliten för första gången i ett officiellt världsmästerskap där den svenska truppen tävlar under Svenska Cykelförbundet. Medlen gör det möjligt att fortsätta utvecklingen av e-cycling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum