E-hälsa den nya riskkapitaltrenden

Dela

De politiska ambitionerna är tydliga och tekniken finns – nu flockas privat och offentligt riskkapital kring unga svenska e-hälsobolag. På bara ett drygt år har över 800 miljoner investerats i ett fyrtiotal svenska e-hälso- och innovationsbolag, visar Dagens Samhälles granskning.


Tidigare var det bolag som musiktjänsten Spotify och betalsystemet Klarna som stod i centrum för samhällets mest riskvilliga pengar. Nu flödar miljonerna i stället till unga innovationsbolag inom vård, omsorg och hälsa – sammanlagt nästan en miljard det senaste året.

Bland investerarna finns allt ifrån riskkapitalbolag till näringslivsprofiler och kändisar men också offentligt riskkapital från till exempel landsting och regioner, Vinnova och Almi. 

Bakom satsningarna ligger flera samverkande tekniktrender och en snabbväxande global marknad, men också regeringens och SKL:s mål att Sverige ska vara bäst i världen på e-hälsa år 2025.

– Nu inser vårdsektorn att den måste vara mer öppen för förändringar, säger Lars Jörnow, rådgivare på riskkapitalfonden EQT Ventures.

Bland de företag som tagit in mest riskkapital finns den nätbaserade vårdcentralen Min Doktor, hälsoappen Lifesum och bildanalysföretaget Amra.

Hela artikeln bifogas.

Nyckelord

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Dokument

Länkar

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum