Stockholms stad

E-tjänst förenklar kompletteringar av värmepumpsansökningar i Stockholm

Dela
Stockholms stad har utvecklat e-tjänsten för värmepumpsansökningar. Nu kan användarna komplettera pågående ärenden och ändra placeringen av borrhål på den digitala kartan, något som hittills inte varit möjligt.
Skiss bergvärmeanläggning
Skiss bergvärmeanläggning

Inloggning med bank-id

— Det blir nu mycket enklare att göra kompletteringar, säger Marzanna Dabrowska, handläggare på Miljöförvaltningen i Stockholms stad. Genom inloggning med bank-id kan den som gjort ansökan placera borrhål på nytt, om det är så att man behöver ändra sin borrplan. Det går också att komplettera ansökan genom att lägga till information i fritextfält. Men det är fortfarande viktigt att tänka igenom sin borrplan innan ansökan skickas in, eftersom revideringar kräver extra handläggning.

Enklare för entreprenörer

Varje år tar Miljöförvaltningen i Stockholms stad emot 300-400 ansökningar för borrning av bergvärme. En ansökan kan innehålla flera borrhål. Det är vanligt att ansökningarna behöver kompletteras med en ny borrplan.

— Den uppdaterade e-tjänsten blir bättre för alla men för entreprenörer som hjälper många kunder med ansökningar får det större betydelse. Nu blir hanteringen av borrplaner i e-tjänstansökningarna digital från ansökan till beslut, det är ett viktigt steg, säger Marzanna Dabrowska.

Nyckelord

Kontakter

Marzanna Dabrowska, miljö- och hälsoskyddsinspektör, Miljöförvaltningen i Stockholms stad
E-post: marzanna.dabrowska@stockholm.se
Tfn: 08-50828789

MiljöförvaltningenLovisa Wihk, presskontaktKommunikationsavdelningen

Den yttre och inre miljön i Stockholms stad, livsmedelshantering, inomhusmiljö, miljöfarliga verksamheter, till exempel industrier, kemikalieanvändning, luftövervakning, bullerfrågor bevakning av miljöaspekter i stadens planer för byggande och trafikleder.

Tel:08-508 28 979lovisa.wihk@stockholm.se

Bilder

Skiss bergvärmeanläggning
Skiss bergvärmeanläggning
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms nya landmärke för kultur och evenemang är döpt2.6.2023 07:28:35 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagen togs ett spadtag, och scenen i Gasklocka 2 döptes till Gasometer. När den öppnar hösten 2026 kommer den stora scenen att rymma 1 750 platser för sittande publik och med stående publik kan Gasometer ta emot 2 300 personer. Samtidigt namngavs också restaurangen och evenemangsplatsen på scenbyggnadens tak. Den kommer att heta Dome och anspelar på den rymdkänsla det kommer att bli med 17 meter upp till Gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1 000 gäster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum