Trafikverket

E22 förbi Linderöd öppnar i december 2017 – ett halvår före tidplan

Dela

Motorvägen E22 förbi Linderöd kommer att öppna ett halvår före tidplanen. Förutom ökad framkomlighet på E22 innebär det också att trafikmängden i Linderöd minskar vilket ger en förbättrad boendesituation i samhället.

- Vi kommer att öppna för trafiken redan i december 2017. Det är roligt att ge både de skånska trafikanterna och Linderödsborna en julklapp. Trafikanterna får njuta av en väg i vacker omgivning och slipper proppen i Linderöd. Linderödsborna får en betydligt trevligare och behagligare miljö i samhället. Nästan 10 000 fordon kör genom samhället varje dag nu och det blir bara en bråkdel av den trafiken kvar, berättar Anders Stjernström, projektledare på Trafikverket.

Skåneexpressen kommer även i fortsättningen att trafikera hållplatsen inne i Linderöds samhälle vilket varit en av den viktigaste frågan från Linderödsborna generellt.

- Projektet har flutit på effektivt och bra ända sedan vår anlitade entreprenör PEAB började arbeta med skogsavverkning i mars 2016. Jag kan inte säga exakt vilken dag trafiken kommer att släppas på. Barnen i Linderöds skola ska hjälpa oss med sista pusselbiten också, slutar Anders Stjernström.

Kvarvarande arbeten inne i Linderöds tätort, kommer att utföras och bli klara våren 2018. Då förbättras busshållplatsen och det blir en tätortsgata i stället för Europaväg.

Läs mer om projektet  www.trafikverket.se/E22

Nyckelord

Kontakter

Kontakt Trafikverket
Anders Stjernström, Projektledare E22 förbi Linderöd
anders.stjernstrom@trafikverket.se
tfn: 010-123 72 39

Kontakt Peab
John Landin
Ombud E22 förbi Linderöd
john.landin@peab.se
tfn: 0733374703

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum