Trafikverket

E6 vid ekodukten stängs inte i natt

Dela

Trafikverket, entreprenören och rivarna arbetade tillsammans fram en lösning som innebar att man tog bort så mycket som krävdes av ekodukten över E6 för att säkerställa trafiköppning så snart som möjligt.

Tack vare det goda samarbetet kunde trafiköppning ske 12 timmar före prognos. Vägen var helt öppen vid sextiden på fredagsmorgonen.

Återstående arbeten

Trafikverket behöver dock ta bort mer av bron. För att minimera trafikpåverkan tittar man därför på metoder som innebär att trafiken inte behöver stängas av alls. Det blir alltså ingen avstängning de närmaste nätterna på E6 mellan Kungsbacka Norra och Lindomemotet som Trafikverket tidigare meddelat.

Trafikverket utreder

– Vi är väldigt nöjda med nattens arbeten och att vi snabbt kunde säkra arbetsplatsen och vägen så att vi kunde öppna för morgontrafiken. Vi utreder nu varför stöttorna knäcktes, säger Mathias Wärn, ställföreträdande distriktschef på Trafikverket.

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum