Umeå kommun

Earth Hour 2019 uppmärksammas i Umeå kommun

Dela

Lördag 30 mars klockan 20.30–21.30 deltar Umeå kommun i världens största miljömanifestation Earth Hour. Då släcks ljuset på många platser i landet under en timmes tid för att uppmärksamma klimatfrågan. Nytt för i år är klimatutmaningen som pågår mellan Umeå, Skellefteå och Storumans kommuner som avslutas till Earth Hour.

- I fjol fick vi in över 250 miljölöften bara i Umeå.I år kommer vi passera över 800 löften tillsammans med Skellefteå och Storuman som också deltar i årets klimatutmaning, säger Eduardo Pettersson, energi-och klimatrådgivare vid Umeå kommun. Alla som lämnar ett klimatlöfte har en chans att vinna en el-cykel.

Klimatutmaning mellan kommuner

Umeå kommun har tagit fram en klimatlöfteskarta där boende i Umeå kommun kan visa vad de lovar för att skapa en bättre miljö. Det kan vara allt från att resa mer hållbart, spara energi hemma, placera sina pengar i gröna sparalternativ eller äta mer klimatsmart. Nytt för i år är att även boende i  Skellefteå och Storumans kommuner deltar och lämnar klimatlöften.

Så här går det till 

Lämna ditt löfte och placera det på kartan antingen där du bor, arbetar eller på en annan plats där du lovar att göra en insats för miljön. Priser kommer att delas ut bland de som lämnar ett klimatlöfte.

Klimatllöftet lämnas på kartan här: https://kartor.umea.se/earthhour

Cykelstället 30 mars

Umeå kommun kommer även finnas på Cykelstället, korsningen Kungsgatan-Västra Esplanaden lördag 30 mars, klockan 11–14, för att informera om Earth Hour. Kom förbi och lämna ett miljölöfte så får du en Earth Hour-kortlek att använda under kvällen. Passa även på att diskutera miljöfrågor med kommunens energi- och klimatrådgivare, testa en U-bike, prata om One planet plate, skänk sport-och fritidsprylar till Fritidsbanken eller bara njut av en fairtrade-fika.

Stadshuset släcks ner

Som en symbolhandling kommer stadshuset att släckas ner under Earth Hour-timmen 20.30-21.30. Du kan själv vara med och uppmärksamma Earth Hour. Genom en enkel handling, att släcka ljuset en timme, skickar du en viktig signal till politiker och beslutsfattare att ta klimatet och miljön på allvar.

För information:

Eduardo Pettersson
energi- och klimatrådgivare
090-16 16 76
076-135 76 56
eduardo.pettersson@umea.se

Erik Eklund
energi- och klimatrådgivare
090-16 16 85
070-237 53 63
erik.eklund@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum