Djurens Rätt

Ebbas Skafferi får Djurens Rätt Lunds vegoutmärkelse

Dela

Under Djurens Rätt Lunds årsmöte i söndags delades årets vegoutmärkelse ut. Priset går till den restaurang, det café eller motsvarande som under året har lett utvecklingen när det gäller att underlätta för lundabor att göra djurvänliga val i vardagen. År 2017 gick priset till Ebbas Skafferi.

Foto: Djurens Rätt Lund
Foto: Djurens Rätt Lund

– Det är väldigt spännande att följa hur det veganska utbudet i vår stad håller på att explodera. Vår djurvänliga restaurangguide VegoLund utökas hela tiden och vi märker att det inte bara är kvantitet, utan även kvalitet det handlar om. Vi frågade våra följare och medlemmar vem de tyckte förtjänade en utmärkelse för sitt arbete. De som nominerades flest gånger blev även de som juryns val föll på. Ebbas skafferi har satsat på den veganska menyn och visar hur bra det kan bli, säger Erik Anderberg, ordförande för Djurens Rätt Lund.

På årsmötet mottogs priset av Ebbas Skafferi genom Camilla von Haartman, ägare och kock, och Ionut Crovat, barista och kock.

– Vi har haft ett spännande år där vi med hjärtat verkligen velat lyfta fram det veganska. Denna typ av utmärkelse är därför extra rolig att få, då det visar att vårt arbete märkts av. Det får oss även att vilja ännu mer, så nu får ni hålla ögonen öppna. Tack till er som gör att detta uppmärksammas, säger Camilla von Haartman.

Motivering till utmärkelsen:
Ebbas Skafferi har under året som gått utökat sitt veganska utbud markant och tagit till sig önskemål från Lundaborna. Detta har lett till en utökad meny med både läckra maträtter och smarriga bakverk. Genom detta initiativ gör Ebbas Skafferi det både lätt och gott för alla att välja veganskt.

VegoLund:
För två år sedan lanserades Djurens Rätt Lunds djurvänlig restaurangguide VegoLund där det nu listas över sextio restauranger och caféer i Lund som erbjuder veganska alternativ.
Se guiden här: djurensratt.se/vegolund

Kontakter

Erik Anderberg
Ordförande Djurens Rätt Lund
lund@djurensratt.se

Bilder

Foto: Djurens Rätt Lund
Foto: Djurens Rätt Lund
Ladda ned bild
djurensratt.se/vegolund
djurensratt.se/vegolund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Södertälje följt av Göteborg och Växjö – Sveriges djurvänligaste kommuner har utsetts12.6.2019 19:01:46 CESTPressmeddelande

Djurens Rätt har utsett Södertälje till Sveriges djurvänligaste kommun. På andra plats kommer Göteborg och på tredje plats Växjö. Utmärkelsen bygger på en helt ny kartläggning gjord av Djurens Rätt där landets kommuner har rankats utifrån djurvänliga faktorer som vegetarisk mat i skolan, djurskyddskrav vid upphandling och om kommunen pyntar fjäderfritt på påsken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum