Stiftelsen Skansen

Ebbe Schön gästar Skansen fjärde advent

Dela

Fjärde advent firas med besök av folklivsforskaren Ebbe Schön som berättar sägner om gårdstomten i Back Mats stuga. Det blir också dans runt granen, fiskdamm och Skansen-Akvariet börjar att fira sitt 40-årsjubileum med fritt inträde från 22 december ända fram till 6 januari!

Gårdstomtens jul
Den sista adventshelgen är det ingen julmarknad men det blir dans kring granen med Ayla Kabaca/Johanna Börjeson kl 12–15 och folklivsforskaren Ebbe Schön berättar sägner om gårdstomten i Back Mats stuga kl 10–15. Det finns också fiskdamm, dra i snöret, sockervadd, karameller och brända mandlar på Bollnästorget att förnöja sig med sista helgen före julafton. Förstås har Skansenbutikerna vid huvudentrén, i Logen och på Lill-Skansen öppet.

Skansen-Akvariet 40 år
1978 startade Jonas Wahlström Skansen-Akvariet och i år fyller det 40 år. Det firar han med att bjuda på fri entré till akvariet från den 22 december ända till den 6 januari!

Julafton 24 december
Under julafton är det öppet kl 10.00 - 14.00. Det är öppet i Järnhandlarbostaden, Delsbogården, Seglora kyrka, Skansenbutiken i Logen och Lill-Skansen och på Restauration Gubbhyllan för värmande fika och enklare mat. Lill-Skansen och Skansen-Akvariet har också öppet och det är ponnyridning vid Bredablick kl 11.00 - 13.00. Rabatterad entré till Skansen, fri entré till Skansen-Akvariet.

Julotta och juldagskonsert i Seglora kyrka 25 december
På juldagen är det fri entré till julottan som pågår mellan kl 07.00 och 07.45 med prästen Georgina Fornhammar McEwan, Lena Åmark Ericsson på orgel och sång av Claes-Gunnar Ericsson. Efter ottan serveras julkaffe i Restauration Gubbhyllan. Kl 10 öppnar Skansen som vanligt igen med ordinarie entré.
Julkonsert blir det kl. 14.00 med sång av Anna Norrby ackomanjerad av Gabriella Sjöström, på orgel.

Jul hos djuren
Prat om ren på engelska kl 12.30
Lodjuren matas kl 13.00, järven kl 13.30, gråsälarna kl 14.00 och guerezaaporna kl 14.30.
Dagens djur på Lill-Skansen kl 13.15

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Pressinbjudan: Kyrkhultstugan återinvigs 24 maj15.5.2019 08:48:11 CESTPressmeddelande

Kyrkhultstugan var en av de första stugorna som Skansens grundare Artur Hazelius lät flytta och återuppföra på Skansen. Under de senaste åren har stugan stått stängd på grund av renoveringsbehov och det var inte helt självklart vad som skulle kunna göras med den. Då fick Skansen kontakt med industrimannen Rune Andersson och med hembygdsföreningen i Kyrkhult, och ett helt nytt projekt tog fart - museet om museet!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum