Keystone Education Group

Educations Media Group (EMG) och Keystone Academic Solutions går samman och skapar världsledande digital plattform för studentrekrytering

Dela

Det sammanslagna bolaget, som har över 110 miljoner unika besökare årligen, heter Keystone Education Group (KEG) och vill hjälpa alla i hela världen att hitta rätt utbildning.

Educations Media Group (EMG) och Keystone Academic Solutions (Keystone) tillkännager att de går samman och bildar Keystone Education Group (KEG) för att skapa världens största digitala plattform för studentrekrytering. Bolagets sammanlagda återkommande årsintäkter ligger på över 50 miljoner USD.

“Vi grundande EMG 2001 när vi själva var studenter därför att vi såg att det fanns ett stort behov av ett enkelt sätt att hitta rätt utbildning online. Med skapandet av Keystone Education Group inleder vi nästa steg på den resan för att på en global nivå jobba mot vår och Keystones gemensamma vision att hjälpa alla i hela världen att hitta rätt utbildning, “ säger Fredrik Söderlindh, VD och medgrundare av EMG.

EMG och Keystone är ledande inom studentrekrytering och marknadsföring av utbildningar på den globala marknaden. Med en unik portfölj av starka varumärken och ledande marknadspositioner i Europa och USA blir nybildade KEG världens största marknadsföringskoncern för utbildningar.

KEG har 5 500 utbildningsleverantörer som kunder och de 460 sökplattformarna besöks årligen av över 110 miljoner unika utbildningssökande från hela världen. Bland sökplattformarna ingår studentum.se, utbildning.se, gymnasium.se, educations.com, masterstudies.com och findauniversity.com. 

Keystones nuvarande VD Erik Harrell blir vd för det nybildade bolaget. EMG:s VD och medgrundare Fredrik Söderlindh får en senior ledarposition i KEG som ansvarig över M&A, och kommer att ingå i KEG:s styrelse. Ny ordförande i KEG:s styrelse blir Keith Fransson som har lång och gedigen erfarenhet från utbildningsbranschen, bland annat som vd för Hermods (numera en del av AcadeMedia) samt som ordförande och investerare i Urkund och ILT Inläsningstjänst. Keith Fransson kommer också att investera och bli aktieägare i KEG. 

“De senaste tolv månaderna har Keystone framgångsrikt implementerat en stark organisk och ickeorganisk tillväxtstrategi. Omsättningstillväxten proforma förväntas efter sammanslagningen öka med över 300 procent 2021 jämfört med 2019,” säger Erik Harrell. “Bildandet av KEG genom sammanslagningen med EMG för oss ytterligare ett steg närmare till att bli världens mest besökta sökplattformar inom utbildning. Det gör oss också till en ledande global samarbetspartner för skolor och utbildningsföretag. Båda företagen har gedigen erfarenhet av att framgångsrikt sammanföra studenter och utbildningsleverantörer, och vi ser nu fram emot att tillsammans skapa ännu bättre lösningar för utbildningsmarknaden,“ säger Erik Harrell.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Keystone Education Group
Keystone Education Group
Karlavägen 104
115 26 Stockholm

08 509 106 00https://www.educationsmediagroup.com/

Om Keystone Academic Solutions (Keystone)

Keystone grundades 2007 och hjälper årligen över 70 miljoner blivande studenter att fatta ett av de viktigaste besluten i deras liv – att hitta en utbildning. Med sina drygt 420 sökplattformar på 33 språk når Keystone presumtiva studenter i 190 länder. Dessa matchas med över 5000 utbildningsleverantörer inom åtta kärnområden för eftergymnasial utbildning. Bland Keystones webbplatser ingår masterstudies.com, findamasters.com och findauniversity.com. Keystone har huvudkontor i Oslo med totalt 170 medarbetare internationellt. Keystone är delvis ägt av Viking Venture, ett ledande nordiskt investmentbolag. 

Om EMG Educations Media Group (EMG)

EMG – Educations Media Group grundades 2001 med en ambitiös vision: ”Att hjälpa alla i hela världen att hitta rätt utbildning”. Efter 20 år av lönsam tillväxt är EMG marknadsledande i att marknadsföra utbildningar och driver världens största sökplattformar för eftergymnasial utbildning och kompetensutveckling. Tillsammans med 6 000 utbildningsanordnare i 40 länder hjälper EMG årligen 40 miljoner studenter hitta rätt utbildning på sina 40 sökplattformar. Bland EMGs webbplatser ingår bl.a studentum.se, utbildning.se och educations.com. EMG har 180 medarbetare från 30 länder anställda på huvudkontoret i Stockholm och på de lokala kontoren i Köpenhamn, Helsingfors, Mannheim och Oslo. EMG omsatte ca 250 msek 2020 och har lokal verksamhet i åtta länder samt globalt via sajten educations.com. EMG ägs av grundarna samt Verdane, ett ledande nordiskt investmentbolag specialiserat på teknikdrivna tillväxtbolag.

Följ Keystone Education Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Keystone Education Group

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum