EFN Ekonomikanalen

EFN vill lära gymnasieelever mer om ekonomi

Dela

Fyra av tio unga är oroliga för sin ekonomiska framtid. Samtidigt pratar hälften av Sveriges gymnasieelever sällan eller inte alls om ekonomi i hemmet. Det visar en undersökning från organisationen Ung privatekonomi. Nu vill EFN Ekonomikanalen hjälpa skolor och lärare att möta elevernas behov genom att erbjuda gratis skolmaterial om ekonomi.

Undervisning. Foto: Berit  Roald, NTB Scanpix/TT NYHETSBYRÅN.
Undervisning. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix/TT NYHETSBYRÅN.

Satsningen, som kallas Skolornas EFN, riktar sig i detta första steg till elever och lärare på gymnasienivå. Det material som erbjuds består av mellan en och tolv minuter långa videoklipp om sparande, pension och boendeekonomi. Dessutom förklaras viktiga större samband inom ekonomi, som till exempel inflation, ränta och skatter, på ett kortfattat, enkelt och infångande sätt. 

”Vi är en ekonomikanal med stort fokus på aha-upplevelser. Vi vill utbilda våra tittare och både hjälpa dem att ta smarta ekonomiska beslut för egen del och förstå de ekonomiska sambanden i Sverige och världen. Så det känns helt rätt att erbjuda delar av EFN:s utbud till gymnasieskolor”, säger Anna Fagerström, ansvarig utgivare. 

På Gratisiskolan.se hittar lärare EFN:s material samlat på en sida

Via Utbudet.se kan lärare beställa ett material om världshandel. https://www.utbudet.se/produkter/samhallskunskap/varldshandel

Utbildningsmaterialet är samlat här: https://www.efn.se/skola/

Vi fyller på med nytt material allt eftersom. 

Kontakt: Anna Fagerström, ansvarig utgivare, 0707-95 26 26.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Undervisning. Foto: Berit  Roald, NTB Scanpix/TT NYHETSBYRÅN.
Undervisning. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix/TT NYHETSBYRÅN.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, alla våra inslag och program är reklamfria och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fyra år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum