Svenska kyrkan i Umeå

EFS-förening tar över Kyrkans hus i Yttersjö

Dela

Svenska kyrkan i Umeå säljer Kyrkans hus i Yttersjö till EFS missionsförening i Yttersjö. Det beslutade kyrkorådet den 11 juni.

Svenska kyrkan i Umeå säljer Kyrkans hus i Yttersjö till EFS missionsförening i Yttersjö.
Svenska kyrkan i Umeå säljer Kyrkans hus i Yttersjö till EFS missionsförening i Yttersjö.

– Det är väldigt glädjande att den kyrkliga verksamheten kan fortsätta i bygden, säger Leif Hognert, ordförande i kyrkorådet.

EFS-föreningen i Yttersjö tar över fastigheten den 1 augusti 2020.

– Det känns fantastiskt! Nu kan vi fortsätta bygga gemenskap i byarna, säger Sara Sandström, ordförande i EFS missionsförening i Yttersjö.

I höst planerar föreningen bland annat gudstjänster, sångkör, vardagsmiddagar och scouting. Allt sker på ideell basis, så verksamheten kommer att påverkas av vilka personer som engagerar sig och vad människor i bygden efterfrågar.

Kyrkans hus i Yttersjö invigdes i februari 2006.

Kyrkofullmäktige beslutade i november 2019 att avyttra Kyrkans hus i Yttersjö, som en del av nödvändiga kostnadssänkningar.

Kontakter

Leif Hognert
ordförande kyrkorådet Svenska kyrkan i Umeå
leif.hognert@gmail.com
0703-257938
Sara Sandström
Ordförande EFS missionsförening Yttersjö
sara.p.sandstrom@gmail.com
090-200 27 66

Bilder

Svenska kyrkan i Umeå säljer Kyrkans hus i Yttersjö till EFS missionsförening i Yttersjö.
Svenska kyrkan i Umeå säljer Kyrkans hus i Yttersjö till EFS missionsförening i Yttersjö.
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan i Umeå
Östra Esplanaden 9
901 10 Umeå

090-200 25 00http://www.svenskakyrkan.se/umea

Svenska kyrkan i Umeå består av 66 000 medlemmar, 12 kyrkor och 6 församlingar: Umeå stadsförsamling, Ålidhems församling, Tegs församling, Umeå landsförsamling, Umeå Maria församling och Tavelsjö församling. Här finns också tre samarbetskyrkor som styrs av EFS-föreningar.

Följ Svenska kyrkan i Umeå

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan i Umeå

Umeås kyrkoherde startar en podd20.5.2020 07:00:00 CESTPressmeddelande

”Angeläget” är en ny samtalspodd från Svenska kyrkan i Umeå med kyrkoherde Lena Fagéus. Poddens första tema är Tillit. – Det är stort och viktigt att få samtala tillsammans. Samtal kan förändra världen, säger kyrkoherde Lena Fagéus, som även är legitimerad psykoterapeut. Samtalet har återkommit på många olika sätt genom hennes yrkesliv. Hon leder sorgegrupper, har haft individuell handledning och nu startar hon alltså podd. Till premiäravsnitten har Lena Fagéus bjudit in två kollegor: diakonistrateg Katarina Glas och kyrkogårdschef Ewa Larsson. I tre avsnitt pratar de om tillit ur olika perspektiv, hur tillit förutsätter sårbarhet och om det går att reparera förlorat förtroende. Podden ”Angeläget” En gång i månaden bjuder kyrkoherde Lena Fagéus in gäster för samtal kring angelägna ämnen. Avsnitten är cirka 25 minuter långa. Podden finns på Spotify, Acast och iTunes.

Konfirmander bokas om till nästa sommar7.5.2020 09:00:00 CESTPressmeddelande

Det blir inga konfirmationsläger i sommar inom Svenska kyrkan i Umeå. Konfirmanderna har istället bokats om till läger nästa sommar. Med gällande direktiv och rekommendationer under den pågående corona-pandemin kan de planerade lägren inte genomföras på ett tryggt och bra sätt. Kyrkorådets AU beslutade därför den 4 maj att det inte blir några konfirmationsläger i sommar inom Svenska kyrkan i Umeå. – Det är med stor sorg i hjärtat som vi fattat det här beslutet. Jag är samtidigt glad och stolt att teamen som arbetar med konfirmander har hittat andra vägar att möta ungdomarna och erbjuda konfirmation, säger Lena Fagéus, kyrkoherde i Umeå. Konfirmanderna har bokats om till läger nästa år. Den som vill konfirmeras redan i år kan delta i konfirmation på distans under sommaren. Ungdomarna födda 2005 kan även välja vinterläger på jullovet eller att delta i ordinarie konfirmationsalternativ under nästa läsår. 266 anmälda konfirmander på nio läger berörs. Ungdomarna och deras vårdnadshavare har

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum