Svenska Cykelförbundet

Efter bakslaget tidigare i sommar; nu kan det koras SM-mästare i Trollhättan!

Dela

I juni släppte Svenska Cykelförbundet (SCF) det tråkiga beskedet att SM XCM (Cross Country Maraton), i samband med Finnmarksturen 2021, behövde ställas in på grund av det rådande pandemiläget. Ett flertal intresseanmälningar att ta över arrangemanget skickades in, men tyvärr krockade datumförslagen med både internationella mästerskap och internationella tävlingar.

Fotograf: Ralph Boman
Fotograf: Ralph Boman

Idag, 23 juli, är det med stor glädje vi släpper nyheten om att föreningen Hunneberg Sport och Motionsklubb och Alliansloppet MTB tar på sig arrangörsrollen och att årets Svenska Mästerskapen (SM) kommer arrangeras vid Alliansloppet MTB i augusti.

En stor eloge till Alliansloppet MTB som tar sig an uppgiften under denna tidspress. Vi på SCF är glada över att kunna erbjuda XCM-åkarna ett SM 2021 och ser mycket fram emot detta mästerskap, säger Malin Lindgren Henttonen, Nationell Tävlingsansvarig MTB, BMX, Trial, Svenska Cykelförbundet.

Det var ingen lätt uppgift att hitta en ny arrangör som med kort varsel i pandemitider kunde ta sig an uppgiften att organisera ett SM redan i år.

Vi ser med stor spänning och förväntan fram emot att ta oss an uppdraget! Med alla våra härliga och glada funktionärer kommer detta att bli ett fantastiskt evenemang. Vi vill även framföra ett stort tack till Trollhättan Action Week, som vi är en del av, för deras stöttning kring evenemanget. Just nu är vi glada att dygnet har många timmar. Nu kör vi, säger Ulf Arvidsson, Tävlingsansvarig, Hunneberg Sport och Motion/Alliansloppet MTB.

För att undvika större krockar i tävlingskalendern är det normala förfarandet att datum spikas under hösten innan kommande säsong.

Nu blir det tyvärr bland annat en krock med SWE Cup Järfälla XCO; något som är olyckligt men oundvikligt om vi ska få till ett XCM SM 2021. Grengrupperna XCM (och XCO) vill uttrycka sin tacksamhet till Alliansloppet för att de valt att hoppa in som SM-arrangör med så kort varsel, säger Fredrik Kessiakoff, Förbundskapten och grengruppsansvarig XCM och XCO, Svenska Cykelförbundet.

För att se det här innehållet från scf.se måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Alliansloppet MTB är en del av Trollhättan Action Week.

MTB ligger i stort fokus för utveckling i vårt arrangemang. Det betyder mycket för våra klubbar i regionen att få SM i området, säger Magnus Larsson, Trollhättan Action Week.

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum