Hyresgästföreningen Riksförbundet

Efter beslut från HMK – nu är hyrorna klara för AB Höganäshems hyresgäster

Dela
Hyrorna är klara för det allmännyttiga bostadsbolaget AB Höganäshem som berör cirka 1300 lägenheter. Efter beslut från Hyresmarknadskommittén landar uppgörelsen på en hyreshöjning på 4,65 procent från och med 1 januari 2023 – ett resultat som Hyresgästföreningen, som företrädare för hyresgästerna, önskat vore lägre.
Förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne. Fotograf: Mikael Malmborg
Förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne. Fotograf: Mikael Malmborg

 – Vi från Hyresgästföreningen tycker att det är beklagligt att en allmännytta som AB Höganäshem inte kunde ta ett större ansvar med tanke på den svåra ekonomiska situationen som drabbar våra medlemmar och hyresgäster. Hade vi fått bestämma hade nivån i ett läge som det här inte hamnat på 4,65 procent men vi har efter beslut från Hyresmarknadskommittén, HMK, tvingats att acceptera den här nivån säger Peter Olsén, förhandlare Hyresgästföreningen region norra Skåne.

– Vi hoppas att till nästa år, och framöver, att AB Höganäshem lever upp till sin roll som stadens allmännyttiga bostadsbolag. Vi tror att det är bäst i längden för både hyresgästkollektivet, samt AB Höganäshem som bolag, att förhandlingarna sköts lokalt mellan parter som kan de lokala förutsättningarna säger Peter Olsén, förhandlare Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Våren 2022 slöts en trepartsöverenskommelse mellan Hyresgästföreningen, Sveriges Allmännytta och Fastighetsägarna. Överenskommelsen innefattar rekommendationer till de lokala parterna och tydliggör vilka faktorer som bör ligga till grund för förhandlingarna om den årliga hyresutvecklingen.

För mer information, kontakta:
Peter Olsén, förhandlare Hyresgästföreningen region norra Skåne
Telefon: 0771-443 443
Peter.olsen@hyresgastforeningen.se 

Thinh Le Dinh, förhandlare Hyresgästföreningen region norra Skåne
Telefon: 0771-443 443
Thinh.ledinh@hyresgastforeningen.se


 

Region Norra Skåne
Regional pressjour Norra Skåne
010- 45 91700
press.norraskane@hyresgastforeningen.se

Kontakter

Bilder

Förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne. Fotograf: Mikael Malmborg
Förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne. Fotograf: Mikael Malmborg
Ladda ned bild

Om

Hyresgästföreningen Riksförbundet
Hyresgästföreningen RiksförbundetHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum